Τι ειπώθηκε στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Δυτικής Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

Δεδομένου του καθαρού δημοσκοπικού προβαδίσματος της ΝΔ αλλά και των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών σε 1.5 μήνα, θα περίμενε κανείς περισσότερο κόσμο στη σημερινή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στο «Χρήστος Τσακίρης» στην Σταυρούπολη και άκουσαν τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά να εκτιμά εκλογές σε μια περίοδο από 2 ως 10 μήνες και να καλεί σε εγρήγορση και εξωστρέφεια ώστε η ΝΔ να δείξει πως έχει και σχέδιο και άτομα για την επόμενη ημέρα.

Στη συνέλευση μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο νέος διευθυντής της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καλίτσης και ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, υπεύθυνος για τη Βόρεια Ελλάδα, Άνθιμος Αμανατίδης. Οι σχέσεις της ΝΔ με τον ΠΑΟΚ και ειδικά τον Ιβάν Σαββίδη, το όνομα της ΠΓΔΜ αλλά και η οικονομική κατάσταση των ΔΗΜΤΟ αποτέλεσαν θέματα που τέθηκαν, κυρίως, από τους παριστάμενους. «Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα, γιατί τέτοιο αρνητικό κλίμα από τη ΝΔ», τόνισε ένας εκ των παρισταμένων ενώ άλλος σε οξύ ύφος σημείωσε πως το κόμμα στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ σύρθηκε πίσω από τις εξελίξεις. «Είναι υψηλό το ποσό της ετήσιας συνδρομής μελών, κρατάμε τις οργανώσεις με δικά μας έξοδα», σημείωσαν τοπικά στελέχη. Ο δε οικοδεσπότης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Ζάχαρης έθεσε το θέμα των σχέσεων της ΝΔ με τον Σαββίδη αλλά και την ανάγκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκέπτεται πιο τακτικά τη Θεσσαλονίκη.

Τι απάντησε σε όλα αυτά ο κεντρικός ομιλητής; Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ είπε πως η ΝΔ είναι απόλυτα αντίθετη σε αυτές τις διαπραγματεύσεις όπως κινείται η κυβέρνηση. «Θέλουμε έναν ισχυρό ΠΑΟΚ. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν υπάρχει ουσιαστικά αντικείμενο αντιπαράθεσης», είπε και πρόσθεσε πως η ΝΔ ήταν αυτή που στήριξε τα πρώτα επενδυτικά βήματα του Σαββίδη. Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε τέλος την ανάγκη για πιο συστηματική ανάδειξη των προβλημάτων του ΟΑΣΘ: «Δεν είδα έναν σοβαρό αντίλογο στην επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ. Πρέπει να μιλήσουμε με στοιχεία απέναντι στη δήθεν βελτίωση της κατάστασης», σχολίασε ο βουλευτής.