Τι είπε ο Σπίρτζης στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, εξέφρασε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός μετά τη συνάντηση, τόνισε πως θέματα όπως η ιδιωτικοποίηση και οι απολύσεις εργαζομένων δεν είναι θέματα «που συζητούνται από αυτήν την κυβέρνηση και είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη συμφωνήθηκε «να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους δημόσιους αστικούς οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός και να εξυπηρετούνται με τον βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στην ΑΣΥΘ με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν».

Ο υπουργός τόνισε πως «οι προβλέψεις του νόμου που απο-ιδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται η ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτήν που ήδη έχουμε πει».