Τι είπε ο Θεοδωρικάκος απο το ΥΜΑΘ σε βουλευτές της ΝΔ για το ΑΠΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Στο Διοικητήριο βρέθηκε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρο Καράογλου, Έλενα Ράπτη και Δημήτρη Κούβελα, τον πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσο Σπηλιόπουλοκαι την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας Μαρία Αντωνίου.

Σε αυτήν εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρχει νομιμότητα και τάξη στα πανεπιστήμια και να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Προσερχόμενος στη σύσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε στην TV100 πως είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια φοιτητών και φοιτητριών, καθηγητών, πρυτάνεων και διοικητικού προσωπικού. Τα πανεπιστήμια, είπε ο υπουργός, είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης και ελευθερίας και έτσι πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.  Επίσης πρόσθεσε πως η επιχείρηση της Αστυνομίας σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ που έθεσε τέρμα σε μια κατάληψη 34 ετών συμβολίζει ότι ο φόβος και η ανοχή σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Αύριο ο κ. Θεοδωρικάκος θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου.

Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου στα αντίστοιχα Δημαρχεία.