Τη Δευτέρα οι υπογραφές για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

από Team MyPortal.gr
sms

Μετά τη χθεσινή θετική απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παραχώρηση τμήματος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, μπαίνουν την ερχόμενη Δευτέρα οι υπογραφές ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, αναφέρει σχετικά ότι το σχέδιο σύμβασης που είχε ετοιμάσει ο Οργανισμός για την παραχώρηση 25 επιπλέον γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ εγκρίθηκε και η σχετική πράξη κοινοποιήθηκε στον ΟΣΕΘ από το Κλιμάκιο Ζ’ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόκειται να συνυπογραφεί την προσεχή Δευτέρα 16/3 στις 2 το μεσημέρι από τον ΟΣΕΘ και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τεθεί σε εφαρμογή. Μάλιστα, η σύμβαση έρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή και θα βοηθήσει καίρια και στην αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού στην πόλη, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, άμεσος στόχος είναι να ενσωματωθούν 120 νέα, σύγχρονα λεωφορεία σε 31 συνολικά γραμμές αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, εκτελώντας έτσι το απαιτούμενο πλήρες έργο μαζικής μετακίνησης που είναι απαραίτητο για τα επόμενα 2 χρόνια (σχεδόν 12 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα το χρόνο).

Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. (σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Ν. Σερρών Α.Ε., ΚΤΕΛ Ν. Χαλκιδικής Α.Ε. και ΚΤΕΛ Ν. Κιλκίς Α.Ε.) ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έναρξη υλοποίησης του έργου που θα χρηματοδοτείται και θα εποπτεύεται από τον ΟΣΕΘ και αποτελεί το πρώτο μέρος ελάφρυνσης των τεράστιων προβλημάτων της αστικής συγκοινωνίας στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη, που δυστυχώς έφτασε να εξυπηρετείται από μόλις 250 αστικά λεωφορεία κάθε ημέρα και σημειώνει πτώση 45% στην επιβατική κίνηση τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Σήμερα, στα γραφεία του ΟΣΕΘ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες όπως η πλήρης εξοικείωση των οδηγών των ΚΤΕΛ με τα δρομολόγια και οι χρόνοι έναρξης των δρομολογίων, ώστε μετά την υπογραφή της σύμβασης να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η υλοποίησή της, η οποία προγραμματίζεται για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

«Υπηρετούμε τον μετακινούμενο πολίτη συνειδητά και αταλάντευτα, μαζί με τον πάροχο έργου που είναι ο ΟΑΣΘ, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, όπως οι νόμοι προβλέπουν, με στόχο να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση αμέσως μόλις προμηθευτεί ο ΟΑΣΘ και τα επιπλέον 150-200 μισθωμένα οχήματα. Ευελπιστούμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε πάνω από 480 λεωφορεία την ημέρα στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον» ήταν η κοινή δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕΘ κ. Γ. Τόσκα και του Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Ι. Καλογερούδη.