Θ.Φωτίου στο MyPortal.gr (vid): Ακούω τον κ.Μητσοτάκη να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για παροχές και να υπόσχεται 1 δις για το ΚΕΑ

από Team MyPortal.gr

Η αν.Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.Θεανώ Φωτίου, μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Έχοντας μια μακρά πορεία στα πανεπιστημιακά έδρανα ως Αρχιτέκτων με διεθνή και ελληνικά βραβεία και διακρίσεις και ενεργό ρόλο στην πολιτική από τα μαθητικά της ακόμη χρόνια περιγράφει ποια ήταν τα σημαντικότερα προβλήματα που συνάντησε με την ανάληψη των καθηκόντων της, με κύριο έργο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Είναι από τα ελάχιστα πρόσωπα της συγκυβέρνησης που έχει μείνει σταθερά στη θέση της και περιγράφει τι νέο να περιμένουμε φέτος στην Πρόνοια και στο κοινωνικό κράτος.

Η υπουργός αναφέρεται στην κάρτα αλληλεγγύης, στα σχολικά γεύματα, στους παιδικούς σταθμούς αλλά και στα καινούρια κέντρα κοινότητας.

Απαντάει στις βολές που δέχεται η κυβέρνηση για πολιτική επιδομάτων, ευνοώντας τους άεργους και τιμωρώντας τους επιχειρηματίες και υπογραμμίζει ότι η κοινωνική πολιτική αλλάζει, από επιδοματική και ιδρυματική γίνεται καθολική.

Όσον αφορά στην «εισβολή» του ΠΑΜΕ στο γραφείο της υπουργού, κ.Αχτσιόγλου, σημειώνει τους λόγους που διατήρησε την ψυχραιμία της και απαντάει αν φαντάζεται τη ζωή της έξω από την πολιτική.