Στην Κύπρο σήμερα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρ. Μετσόλα

από Team MyPortal.gr
sms

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η κ. Μετσόλα αναμένεται να φτάσει στις 9.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής της.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πρόεδρος του ΕΚ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο μερών. Μετά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 11:00, η κα Μετσόλα θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 11:45, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Προέδρου της Βουλής.

Στις 12:20, θα έχει συνάντηση με τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, στο Λήδρα Πάλας.

Στις 13:00, θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν της η Πρόεδρος της Βουλής.

Στις 16:00, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.

Στις 18:00, με την Πρόεδρο της Βουλής θα μεταβούν στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου θα έχουν δημόσια διαβούλευση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους φοιτητές και μέλη οργανώσεων νεολαίας.