Στη Θεσσαλονίκη ο Ζόραν Ζάεφ – Σε λίγο δείπνο με τον Γιάννη Μπουτάρη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο οποίος θα περάσει οικογενειακά, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης, την πρωτοχρονιά στην πόλη. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έχει καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και τα μέτρα ασφαλείας είναι ευδιάκριτα.

Σε λίγη ώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος και τον Νοέμβριο κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια του απηύθυνε την πρόσκληση, θα του παραθέσει δείπνο σε γνωστό εστιατόριο στο οποίο από την πλευρά του Δήμου θα παρακαθίσουν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Η επίσκεψη του κ. Ζάεφ εκ των πραγμάτων αποκτά ξεχωριστούς πολιτικούς συμβολισμούς δεδομένων των εξελίξεων αναφορικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δεν αναφέρθηκε ωστόσο στο θέμα της ονομασίας αλλά τόνισε πως ελπίδα του για το 2018 είναι η χώρα του να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και να λάβει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Ε.Ε.

No Comments Yet

Comments are closed