Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το μετασχηματισμό της εκπαίδευσης η Ν. Κεραμέως

από Team MyPortal.gr
sms

Θέμα διδασκαλίας και εκμάθησης σχετικά με: τον ψηφιακό εγγραμματισμό των πολιτών, την τεχνητή νοημοσύνη υπό το πρίσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πρόσβαση σε ανοιχτά δεδομένα και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, συζήτησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης.

Η υπουργός συμμετέχει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε μια σειρά από συνεδριάσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στο πάνελ που επεξεργάστηκε το θέμα αυτό συμμετείχε και ο καθηγητής Jeffrey Sachs, ο οποίος εξήρε τις μεταρρυθμίσεις και τις καινοτομίες της τελευταίας τριετίας στην Παιδεία στη χώρα μας.

Η κ. Κεραμέως απηύθυνε ομιλία στην καταληκτική συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Leonardo Garnier, ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres για τη Σύνοδο για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης.

Συνομίλησε επίσης με τον Ιταλό υπουργό Παιδείας Patrizio Bianchi, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Παιδείας και Δεξιοτήτων του ΟΟΣΑ και εμπνευστή του διεθνούς προγράμματος αποτίμησης επιδόσεων μαθητών PISA Andrea Schleicher και την αν. γενική διευθύντρια της UNESCO, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης Stefania Giannini.

Η υπουργός επισκέφθηκε αμερικανικές start-up επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία.