Σ. Ζαχαράκη στο MyPortal.gr (vid): “Στον τουρισμό φέτος ξεπεράσαμε όχι μόνο τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες”

από Team MyPortal.gr

Εντός αλλά και εκτός γραφείου, δίπλα στους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς, κοντά στους φορείς, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αγοράς βρίσκεται η υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Για την εξαιρετική φετινή χρονιά για τον τουρισμό της χώρας μας ανέφερε ότι : «Δεν έτυχε, πέτυχαν πράγματα» καθώς σε συνέχεια της περσινής επίτευξης στόχου, οι πολιτικές οι οποίες ακολουθήθηκαν οδήγησαν σε αυξημένα έσοδα και βέλτιστες υπηρεσίες. Η αναβάθμιση των υποδομών -αυτοκινητόδρομοι, περιφερειακά αεροδρόμια- και η βιωσιμότητα βεβαρυμμένων προορισμών -όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη- με ειδικά τοπικά πολεοδομικά σχέδια αποτελούν επόμενα βήματα.

Για τη γειτονική Τουρκία η κα Ζαχαράκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προτάσσει σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε μία χώρα η οποία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο αλλά προστατεύει και τα σύνορά της, θαλάσσια και χερσαία». Αν και αυτή τη χρονιά, η ρητορική από την Τουρκία ήταν αυξημένη, οι ταξιδιώτες δεν επηρεάστηκαν – το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα μας είναι μία χώρα κυρίαρχη και ασφαλής. «Παντού παίζει η Ελλάδα – σε προωθήσεις σε μικρά ή μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και ψηφιακά, σε αναρτήσεις, likes, σχόλια και ανατροφοδοτήσεις», υπογράμμισε.

Η κα Ζαχαράκη, μία νέα πολιτικός η οποία είναι ανοιχτή στην αξιολόγηση και στην αποτύπωση πεπραγμένων, θα είναι υποψήφια στην ανατολική Αττική.