Ρέγκλινγκ: Ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους εάν απαιτηθεί

από Team MyPortal.gr
sms

Για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους εάν απαιτηθεί, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας μίλησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ στο Τόκιο.

«Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την εκφώνηση ομιλίας του σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ τόνισε πως δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

Παράλληλα υποστήριξε πως αν για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας, λέγοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.