Προεκλογικές συνεδριάσεις χθες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη συνεδρίασε χθες η Διοικούσα Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων βουλευτών Α’ και Β’ περιφέρειες. Αυτό στο οποίο ως γνωστόν δίνουν περισσότερη βαρύτητα οι γαλάζιοι είναι να μην υπάρχει χαλάρωση αλλά και ψήφο-ψήφο να αντιμετωπιστούν διαρροές προς τα δεξιά. Μετά του Αγίου Πνεύματος θα ξεκινήσουν περιοδείες κομματικών κλιμακίων ενώ “κλείδωσε” και η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 21 Ιουνίου στην Α’ προβλήτα στο Λιμάνι.

Υπό τον Στέφανο Παραστατίδη, που χθες βρέθηκε για τους λάθος λόγους στην επικαιρότητα, συνεδρίασαν χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και οι εκλογικές επιτροπής Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα ήταν καλό, λογικό μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά υπήρξαν αναφορές και σε ατυχείς δηλώσεις στελεχών, που αποδόθηκαν στις… μονταζιέρες. Από βδομάδα θα ξεκινήσουν οι περιοδείες με στόχο την αύξηση των εκλογικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.  Στόχος του ΠΑΣΟΚ, και δεν το κρύβουν, είναι να είναι 3ο κόμμα στη Θεσσαλονίκη και να βγάλουν και δεύτερη έδρα στην Α’ περιφέρεια.

Την ίδια ώρα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν υπό τον Νάσο Ηλιόπουλο τα στελέχη της Νομαρχιακής, της Κεντρικής Επιτροπής και οι υποψήφιοι βουλευτες για να συζητήσουν για τις εκλογές που έγιναν και που έρχονται. Η συζήτηση δεν πήγε βαθιά στα αίτια της ήττας καθώς έρχονται νέες εκλογές αλλά, έμαθα, πως υπήρξαν καρφιά για επιλογές της Κουμουνδούρου ενόψει της 25ης Ιουνίου, όπως για τους “53” που τους… εξαφάνισαν απο την εκλογική επιτροπή ή την συνεργασία με τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη.

Πάντως, οι τόνοι ήταν χαμηλοί και κυρίως συζητήθηκαν οι νέες εκλογές. Το μήνυμα ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι κυβερνητικό κόμμα και έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης που πρέπει να επικοινωνηθεί. Ο δε εκλογικός στόχος, όπως λέει και ο Τσίπρας, είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που προέκυψαν απο τις πρώτες εκλογές.