Πρεμιέρα προεκλογικής περιόδου: Στις 12:30 συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Ηουσιαστική έναρξη της προεκλογικής περιόδου κηρύσσεται με τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα Δευτέρα στις 12:30 με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης για περίπου μιάμιση ώρα θα απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις επιλογές της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που επίκεινται σειρά από θετικές οικονομικές ειδήσεις.

Το Market Pass που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ανακοινωθεί νωρίτερα, με την πλατφόρμα να ανοίγει στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τις επόμενες μέρες επίκεινται και οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια.

Παράλληλα, μέχρι τις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του νέου κατώτατου μισθού που αναμένεται να υπερβεί τα 751 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου.

Το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης

Στο επιτελείο του Μαξίμου θεωρούν ότι η πορεία της οικονομίας, παρά τις αναταράξεις, είναι ισχυρό χαρτί στον δρόμο προς τις κάλπες.

Η θεματική συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι η πρώτη σε σειρά συνεντεύξεων το επόμενο διάστημα, στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να συγκεφαλαιώσει το κυβερνητικό έργο ανά ενότητες.

Το μοντέλο αντιπαράθεσης που επιλέγει ο πρωθυπουργός, πάντως, ενέχει ως στρατηγική και το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και τις περιοδείες, με την Κρήτη να ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου επίσης αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου. Για τον κ. Μητσοτάκη, η μάχη της Κρήτης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η ΝΔ το 2019 έχασε και στους τέσσερις νομούς της πατρίδας του πρωθυπουργού, παρά τη σαρωτική της επικράτηση στην επικράτεια.