Πούτιν: H δυναμική είναι θετική, όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τα σχέδια

από Team MyPortal.gr
sms

ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία δείχνει «θετική δυναμική», εκφράζοντας την ελπίδα του ότι οι Ρώσοι στρατιώτες θα καταφέρουν να έχουν και άλλα εδαφικά κέρδη μετά την κατάληψη του Σολεντάρ.

«Η δυναμική είναι θετική», υποστήριξε ο Πούτιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, επισημαίνοντας: «Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου».

«Και ελπίζω ότι οι στρατιώτες μας θα μας ευχαριστήσουν ακόμα περισσότερο με τα αποτελέσματα της μάχης τους», σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ο ρωσικός στρατός έχει πλέον υπό τον έλεγχό τους το Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία, σε μια από τις λιγοστές επιτυχίες που έχει να επιδείξουν οι δυνάμεις εισβολής εδώ και μήνες.

Παρά την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης -που είναι οι σκληρότερες στη σύγχρονη Ιστορία- για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ρωσική οικονομία έχει δείξει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα και έτσι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικών πόρων στον κόσμο στρέφεται τώρα όλο και περισσότερο προς την Κίνα.

«Η κατάσταση στην οικονομία είναι σταθερή», είπε ο Πούτιν. «Πολύ καλύτερα όχι μόνο από αυτό που προέβλεπαν οι αντίπαλοί μας αλλά και αυτό που προβλέπαμε εμείς», σχολίασε.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ανεργία είναι βασικός δείκτης. «Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο και έχει, κυρίως, πτωτική τάση».

Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε το 2022 υπό το βάρος των κυρώσεων, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι προβλέπουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι. Η ρωσική κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομία των 2,14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα συρρικνωθεί κατά 0,8% το 2023.