Ποιος θα είναι ο νέος δημαρχος Λαγκαδά

από Team MyPortal.gr
sms

Στην κεντρική πολιτική σκηνή μετακομίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά. Ο Γιάννης Ταχματζίδης είπε το “ναι” στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.  Το προσεχές χρονικό διάστημα ο σημερινός δήμαρχος θα παραιτηθεί από τη θέση του προκειμένου να ριχτεί στη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής.

Ήδη στο εσωτερικό της δημοτικής του ομάδας έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο μεταβατικός δήμαρχος έως το τέλος του 2023.

Ο σημερινός αντιδήμαρχος Οικονομικών Μπάμπης Αϊβαζίδης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του όχι μόνο για τη θέση του μεταβατικού δημάρχου αλλά και για το να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, χωρίς, ωστόσο, να τυγχάνει της συνολικής αποδοχής της δημοτικής ομάδας για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, με το οποίο κέρδισε τον δημαρχιακό θώκο ο κ. Ταχματζίδης.

Ενδιαφέρον για τη θέση του μεταβατικού δημάρχου έχουν εκδηλώσει και άλλα μέλη της διοίκησης Ταχματζίδη μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Έλσα Κοτσώνη, ωστόσο, όπως ακούγεται, η “υποψηφιότητα” Αϊβαζίδη για τη θέση του μεταβατικού δημάρχου συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Άλλωστε, ο σημερινός αντιδήμαρχος διετέλεσε μεταβατικός δήμαρχος και κατά το παρελθόν, όταν είχε παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου ο Γιάννης Καραγιάννης.

Τα μέλη της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Ταχματζίδη αποτελούν το μήλον της έριδος μεταξύ των δυο βασικών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, της Νίκης Ανδρεάδου και του Γιάννη Αναστασιάδη οι οποίοι διεκδικούν τη μεταγραφή των στελεχών της σημερινής διοίκησης στα ψηφοδέλτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και οι δυο έχουν προσεγγίσει τα περισσότερα μέλη της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» με τον Γιάννη Αναστασιάδη να έχει δώσει ήδη τα χέρια με ορισμένους.

Η Νίκη Ανδρεάδου, η οποία είχε διεκδικήσει και το 2019 τον δημαρχιακό θώκο, είδε τη δημοτικότητά της να ανεβαίνει κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς εργάζεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Η υποψήφια δήμαρχος έχει προχωρήσει στη στελέχωση ενός μεγάλου μέρους του ψηφοδελτίου της.

Ο Γιάννης Αναστασιάδης, πρώην δήμαρχος Λαγκαδά αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα μέσα Φεβρουαρίου, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις του Γιάννη Ταχματζίδη. Ο πρώην δήμαρχος δουλεύει εντατικά τους τελευταίους μήνες και έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του σε δημόσιες εκδηλώσεις κτλ.

Η αποχώρηση Ταχματζίδη έχει φουντώσει την ονοματολογία για ενδεχόμενες υποψηφιότητες για τον δημαρχιακό θώκο όπως  του αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κεφαλά, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή αλλά και του πρώην δημάρχου Σοχού και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Φάνη Παππά, ο οποίος σε συζητήσεις διαψεύδει το σενάριο αυτό.

Χρύσα Κυριακού

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 28-1-2023)