Πιερρακάκης: “Θέλουμε ο πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα και καλύτερα”

από Team MyPortal.gr
sms

«Tα επόμενα χρόνια είναι χρόνια μεγάλων αλλαγών. Η υγειονομική πανδημία έκανε αναγκαιότητα κάποια πράγματα, όσον αφορά τη λειτουργία του κράτους. Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Έχουμε εκκρεμότητες. Πρέπει να γίνουν και άλλα», υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την επίσκεψή του στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημείωσε πως «θέλουμε να είμαστε αρωγοί στις δομές της Αυτοδιοίκησης. Έχουμε διακριτές δομές, ωστόσο, το κράτος, οφείλει να λειτουργεί ως ένα. Όραμα του Πρωθυπουργού της χώρας είναι, το κράτος να λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη. Θέλουμε ο πολίτης να εξυπηρετείται γρήγορα και καλύτερα ».

Αναφερόμενος στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Υπουργός, τόνισε τα εξής: «Έχουμε 1.400 ψηφιακές υπηρεσίες. Πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, 567.000,000 ψηφιακές συναλλαγές του πολίτη με το κράτος. Αυτό δεν είναι η αρχή του τέλους, είναι το τέλος της αρχής για εμάς. Αυτές οι ψηφιακές συναλλαγές, σημαίνουν ότι αποφύγαμε 63 ουρές, ανά ενήλικο πολίτη, σε διάφορες υπηρεσίες».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στάθηκε και στις ευκαιρίες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο χαρακτήρισε ως ένα «σχέδιο Μάρσαλ της εποχής μας», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι μία τεράστια ευκαιρία για τη χώρα. Το 23% των πόρων του Ταμείου, αφορά ψηφιακά έργα. Έχουμε ήδη εντάξει στον ψηφιακό μετασχηματισμό 440 έργα ».

Επίσης, ο Υπουργός, επισκέφθηκε το Μουσείο της Τεγέας, ενώ συνάντησε και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενημέρωσαν τον Υπουργό, για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα στο νέο τεχνολογικό τοπίο.

Με το τέλος της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Κυριάκο Πιερρακάκη, με αφορμή την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αργά το απόγευμα, ο Υπουργός, θα μιλήσει σε εσπερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.