Παραπολιτικά και παρασκήνια (το μήνυμα Ζέρβα στους αντιδημάρχους και οι σχέσεις με τη ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Μια προσεκτική ανάγνωση της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην ΤV100 αναδεικνύει μια σειρά από πολιτικά μηνύματα που στέλνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ένα από αυτό προορίζεται προς τους αντιδημάρχους του και τα στελέχη της διοίκησής του. Ο Ζέρβας κρατάει «βαθμολόγιο» για όλους και μαθαίνω πως δύο από τη διοίκηση είναι κάτω από τη βάση ενώ υπάρχει και ένας που κινείται στα όρια.

Βέβαια κάποιοι επαναπαύονται λέγοντας πως δεν υπάρχει «πάγκος» για τη διοίκηση και νιώθουν πως δεν μπορούν να βγουν εκτός. Ο Ζέρβας όμως έστειλε το μήνυμα λέγοντας πως ο απολογισμός είναι καθημερινός, ο μόνος σίγουρος ως τον Δεκέμβριο του 2023 είναι ο Δήμαρχος και πως τον Σεπτέμβριο οπότε και κλείνει ένας χρόνος της διοίκησής του θα γίνουν αλλαγές και θα αλλάξει ότι δεν πάει καλά.

Άλλωστε στην περίπτωση του Δημητριάδη, που του αφαίρεσε εν μια νυκτί το μισό χαρτοφυλάκιο, δείχνει πως κάνει άμεσα διορθωτικές κινήσεις για ότι δεν είναι ευχαριστημένος.

Ενδιαφέρον είχαν όμως και οι αναφορές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Είπε πως η κυβέρνηση κινείται γρήγορα και σωστά και την διέπει εκσυγχρονιστική λογική και αναπτυξιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για τον δε Κυριάκο Μητσοτάκη εστίασε στην καλή μεταξύ τους χημεία.

Εγώ σημειώνω πως όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με την ιδιότητα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι πλέον ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Θυμίζω επίσης πως είχε δώσει το παρών και στο συνέδριο της ΝΔ και είχε γίνει θερμά δεκτός. Σε κάθε περίπτωση πλέον όλο και περισσότεροι εκ της ΝΔ τον προσεγγίζουν…

No Comments Yet

Comments are closed