Παραπολιτικά και παρασκήνια (το Μετρό, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κρατικές θέσεις)

Γράφει ο «Γέρων»

Δημοσιεύτηκε σήμερα σε εφημερίδα η… μελέτη για τα αρχαία και την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό. Στις 30 Ιουλίου, λεει, κατατέθηκε στην Αττικό Μετρό, κάτι που όπως και να το δεις γεννάει ερωτηματικά. Στη μελέτη απουσιάζουν  κόστος και χρονοδιαγράμματα, όπως έσπευδαν να σχολιάσουν από το Υπουργείο Υποδομών. Δεν λέω εντυπωσιακά τα σχέδια… Ωστόσο όπως και να το κάνουμε κάτι υπήρχε τελικά αναφορικά με την in situ κατασκευή.

Είναι προφανές πως στο θέμα παίζεται ένα σκληρό επικοινωνιακό παιχνίδι. Και σε αυτό το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών δεν τα πάει και τόσο καλά καθώς προ της ανακοίνωσης των τελικών αποφάσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν φρόντισε να εξηγήσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης τι ακριβώς συμβαίνει. Επιστημονικά, διότι ακόμη κυριαρχεί η πολιτικά αντιπαράθεση. Όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για το διορισμό νέας διοίκησης στην Αττικό Μετρό.

Εγκρίθηκε χθες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου στη θέση του προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Ο νέος πρόεδρος είναι παράλληλα και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Θα παραμείνει και σε αυτήν την θέση;

Ειδική σύμβουλος στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, θέση στην οποία είχε βρεθεί και στο παρελθόν πριν αναλάβει διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Χαμός μαθαίνω γίνεται στο κυβερνητικό και κομματικό παρασκήνιο της ΝΔ για τους διορισμούς στις εναπομείνασες θέσεις. Ενοχλημένος εμφανίζεται με κυβερνητικές επιλογές σε πρόσωπα ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος. Το επόμενο διάστημα ανακοινώνονται οι ορισμοί σε ΚΑΘ, ΟΣΕΘ, ΕΥΑΘ Παγίων και Νοσοκομεία και Προνοιακά Ιδρύματα.

Ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του. Ο λόγος για τους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο καθένας φτιάχνει ατζέντα και αναλαμβάνει δικές του πρωτοβουλίες. Εμφανής η έλλειψη (ίσως και η διάθεση) συντονισμού και συνεννόησης. Σήμερα στις 12:00 πάντως οι βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα θα συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

No Comments Yet

Comments are closed