Παραπολιτικά και παρασκήνια (το ΚΙΝΑΛ σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών)

Γράφει ο «Γέρων»

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινείται το ΚΙΝΑΛ ασχέτως αν ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χρόνος που αυτές θα γίνουν. είτε Νοέμβριο, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της Γεννηματά στην προεδρία, είτε άνοιξη του ’22, τέσσερα χρόνια μετά το 1ο Συνέδριο του κόμματος.

Σε όποιον σχεδιασμό υπάρχει και ο παράγοντας «πρόωρες εκλογές», με τα σενάρια να φουντώνουν για το φθινόπωρο.  Όταν αναφέρομαι σε σχεδιασμό δεν εννοώ μόνο το χρόνο των εκλογών αλλά και τις υποψηφιότητες καθώς η εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ θα είναι η κύρια μεταβλητή.  Ένα διψήφιο π.χ. ποσοστό θα ισχυροποιήσει, μην πω θωρακίσει τη θέση της σημερινής ηγεσίας.

Η κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ ειναι μεγάλη, χώρος άλλωστε στο κέντρο κενός υπάρχει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το επιδιωκόμενο άνοιγμα του στο κέντρο στην πολιτική πράξη μετακινείται αριστερότερα.

Εκτός απο την νυν πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.  Μαθαίνω μάλιστα πως αν προηγηθούν οι εθνικές των εσωκομματικών εκλογών θα είναι υποψήφιος βουλευτής αφήνοντας την ευρωβουλή.

Ο Παύλος Γερουλάνος κάνει επαφές και παρεμβάσεις και είναι στο κάδρο των υποψηφιοτήτων στο οποίο προστίθεται, λένε οι πληροφορίες μου, και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης.

Σημειώστε και το όνομα της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή. Η ίδια δεν αποκαλύπτει ποιες ειναι οι προθέσεις της αλλά ουκ ολίγοι την βλέπουν στην προεκλογική κούρσα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

No Comments Yet

Comments are closed