Παραπολιτικά και παρασκήνια (το δείπνο Ζέρβα στην Σακελλαροπούλου και η αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης μετέβη στην Κοζάνη την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την περιοδεία του.  Εκεί συναντήθηκε τυχαία και είχε συζήτηση και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα της με την γερμανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μισέλ Μιντεφερινγκ που αναχωρούσε από τη Θεσσαλονίκη στην οποία βρέθηκε για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Μια ημέρα αργότερα, στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το προσυνέδριο Ιωαννίνων την αναβολή του Συνεδρίου του κόμματος, μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξή του.  Για το αιφνιδιαστικό της απόφασης, που αιφνιδίασε ακόμη και κορυφαίους της ΝΔ, σας λέω πως ήδη ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι μάχες των κουπονιών και της εκλογής στην Πολιτική Επιτροπή ενώ οι περισσότεροι σύνεδροι από την περιφέρεια είχαν τακτοποιήσει τα εισιτήρια και τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Αιτία της απόφασης Μητσοτάκη είναι ασφαλώς οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και κυρίως η μετάλλαξη Όμικρον.  Μάλιστα όσο και αν επισήμως στην κυβέρνηση διαψεύδουν lockdown, μαθαίνω ότι στο στόμα ουκ ολίγων στελεχών υπάρχουν τα οριζόντια μέτρα, όπως π.χ. για σχολεία, ή μικρότερα lockdown.

Δείπνο στην –εορτάζουσα- Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο «Μαμαλούκα» στην πλατεία Ελευθερίας, παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πλην των Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Κωνσταντίνου Ζέρβα στο δείπνο το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης και Μιχάλης Κούπκας, ο σύντροφος της Προέδρου και η μητέρα του Δημάρχου.

Επικεφαλής Οργανισμού κορυφαίου Υπουργείου αναμένεται να τοποθετηθεί ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου.

Κάτι πήρε το αυτί μου πως οι γνωστοί κύκλοι της πόλης με τα μπαράζ προσφυγών σε όποιο έργο επιχειρείται να προωθηθεί στη Θεσσαλονίκη, εξετάζουν προσφυγή στο ΣτΕ και για την νέα fly over ανατολική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.