Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι υποψήφιοι για την ΠΕ της ΝΔ, οι αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή και ο γαλάζιος καφές)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Εντύπωση προκάλεσε ότι η παρθενική συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο.  «Για λόγους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς λόγω του πανηγυρικού χαρακτήρα ήταν προσκεκλημένοι και βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη.  Πηγές μου αναφέρουν μάλιστα ότι πριν την είσοδο των στελεχών γίνονταν έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού!

Μου λένε επίσης ότι στην συνεδρίαση στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι προ ημερών μίλησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πως χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του και πως παρά τα αντιθέτου θρυλούμενα και γραφόμενα δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στην προεδρία της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες ωστόσο από τη Συγγρού επιμένουν πως οι αλλαγές θα γίνουν και θα ανακοινωθούν μετά το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 3-5 Δεκεμβρίου.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, τα μέλη του δ.σ. πήγαν για καφέ και ποτάκι σε γνωστό νεανικό καφέ-μπαρ στην Μητροπόλεως.

Η πρώτη της νέας ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης και η εκλογή προεδρείου αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν τη Δευτέρα.

To ενδιαφέρον βέβαια τώρα στη ΝΔ εστιάζεται στις εκλογές για τη νέα Πολιτική Επιτροπή.  Πλέον η ΝΔ είναι κυβέρνηση και έτσι ισχύουν ασυμβίβαστα με αποτέλεσμα πολλά κυβερνητικά στελέχη να μην μπορούν να εκλεγούν στην ΠΕ.  Αν και είναι νωρίς ακόμη στις συζητήσεις αλλά και ζυμώσεις ακούγονται αρκετά ονόματα από τη Θεσσαλονίκη για υποψηφιότητα όπως των Νίκου Λιακόπουλου, Διονύση Μανωλόπουλου, Αντώνη Ζαβέρκου, Στέλιου Τσομαρίδη, Μαρίας Καρατενίζη, Γιώργου Ασημακόπουλου, Γιάννη Αργυρίου, Κατερίνας Ζιούτα, Μελίνας Δερμεντζοπούλου, Βασίλη Μανταζή, Γιώργου Γκαζέπη, Βασίλη Κανάκα, Κυριάκοy Χαμουζά κ.ά.