Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι βουλευτές της ΝΔ και οι ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ)

Γράφει ο «Γέρων»

“Θα έρθουν σε εμάς μόλις αρχίσουν τα δημοσκοπικά ποσοστά να πέφτουν». Διαπίστωση και παράπονο βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είδε τους βουλευτές ούτε είχαν καμία συμμετοχή στο πρόγραμμα του στη ΔΕΘ.

Θα τους έβλεπε για γεύμα αλλά το φιάσκο με την υπόθεση της ασυλίας Πολάκη στη Βουλή ακύρωσε τους σχεδιασμούς. Επέλεξε έτσι ο Μητσοτάκης να τα πει σε δείπνο μόνο με τους Ζέρβα και Τζιτζικώστα.

Για εκείνη την υπόθεση στο τραπέζι  μαθαίνω πως έπεσε ακόμη και η λέξη «παραίτηση». Ωστόσο ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης εξακολουθεί να απολαμβάνει της πρωθυπουργικής στήριξης.

Kάποιοι πιστεύουν και λένε πως τώρα έρχονται τα δύσκολα για τον Καλαφάτη, για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία και τις αντιδράσεις που ήδη εκδηλώνονται στις τάξεις βουλευτών της ΝΔ. Προφανώς βέβαια αυτά είναι θέματα που δεν μπορεί να λύσει ένα γραμματέας ΚΟ αλλά η ηγεσία.

Ενισχυμένος το τελευταίο διάστημα ο Θόδωρος Καράογλου. Λίγο οι συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Διοικητήριο για τη ΔΕΘ, λίγο το Balkan Forum, λίγο ότι αύριο θα υποδεχθεί στα σκαλιά του Υπουργείου τον Μάικ Πομπέο, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κέρδισε πολιτικούς πόντους.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης στις ευρωεκλογές του 2019 απέσπασε σχεδόν 69.000 σταυρούς. Διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός ψήφων. Με την νέα του θέση, ως αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα κερδίσει αναγνωρισιμότητα και έτσι γίνεται ακόμη ένας ισχυρός πολιτικός παράγοντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Από το… αθλητικό ρεπορτάζ μάθαμε για τον ανασχηματισμό που έρχεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Άγγελος Χαριστέας μετά την αποχώρησή του από την ΠΑΕ Άρης προσανατολίζεται σε νέα καθήκοντα, αντιπεριφερειάρχη. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εμφανίζεται να έχει καταλήξει να μην κάνει –φέτος- αλλαγές σε πρόσωπα αλλά να αξιοποιήσει τις δύο ακόμη θέσεις αντιπεριφερειαρχών που έχει πλέον στη διάθεση της διοίκησής του.

Για τις αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και αν παραμείνει ή όχι η Διοικούσα Επιτροπή ερωτήθηκε από τη «Μακεδονία» ο γραμματέας του κόμματος Γιώργος Στεργίου αλλά επί της ουσίας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Οι πρόσφατες αλλαγές στον Κανονισμό Λειτουργίας της Περιφερειακής Οργάνωσης της ΝΔ έχουν ως στόχο να ισχυροποιήσουν τις οργανώσεις μας σε επίπεδο δήμου και εκλογικής περιφέρειας σε όλη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί για τη Βόρεια Ελλάδα σημείο αναφοράς. Αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσε παρά να καθρεπτίζεται και στην οργανωτική μας δομή που έχει έδρα της τη Θεσσαλονίκη. Για δεκαετίες άλλωστε αποτελούσε και αποτελεί το βασικό μας ορμητήριο στην ευρύτερη περιοχή».

 

 

No Comments Yet

Comments are closed