Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Γάκης «σβήνει» την περίοδο Ταχιάου)

Γράφει ο «Γέρων»

Το “Θεσσαλονίκη Μπροστά” χρησιμοποιεί ως βασικό σύνθημα ο Βασίλης Γάκης για την παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Νίκο Ταχιάο. Είναι σαφής η προσπάθειά του μετά την εκλογή του ως νέος επικεφαλής να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο που δεν θα συνδέεται με τον προκάτοχό του κάτι που αποτυπώνεται και στην παρουσίαση του νέου λογότυπου της παράταξης που παρουσιάστηκε σήμερα. Δεν μπορεί βέβαια κανείς να κατηγορήσει τον Γάκη για τη στρατηγική του να γυρίσει σελίδα απο την περίοδο Ταχιάου μιας και ο τελευταίος δεν άφησε κάποιο βαθυ αποτύπωμα ως επικεφαλής της κυρίως λόγο των συχνών του απουσιών από τα δημοτικά έδρανα.

Ψίθυροι που ακούγονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλουν σύγκλιση μεταξύ των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ “Κοιτάμε Μπροστά” και τον Οικολόγων “Οικολογία-Πράσινη Λύση”. Η πρώτη με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη εξέλεξε οκτώ συμβούλους και η δεύτερη με επικεφαλής τον Φίλιππο Γκανούλη, δύο.

Η Σοφία Μαυρίδου ορίσθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

Μια πρόταση που είχε κατατεθεί ήδη από το 2012 με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη παίρνει σάρκα και οστά με την κυβερνητική απόφαση για συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη. Η πρόταση είχε κατατεθεί από 57 βουλευτές, στον τότε πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με πρώτο υπογράφοντα τον Στυλιανίδη και τελευταίο, συμβολικά, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

No Comments Yet

Comments are closed