Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο ανασχηματισμός στο Δήμο και η επίσκεψη Μητσοτάκη)

Γράφει ο «Γέρων»

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.  Αφορμή η έλευση των πρώτων τριών αστικών λεωφορείων που προμηθεύτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και θα διαθέσει στον ΟΑΣΘ για τις ανάγκες των συγκοινωνιών της πόλης.

Η επίσκεψή του συνδέεται και με την πρωθυπουργική έλευση στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ που και φέτος θα είναι διπλή.

Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο ΥΜΑΘ σειρά συσκέψεων με επιστημονικούς, παραγωγικούς και άλλους φορείς της πόλης ενώ θα ξαναβρεθεί στην Θεσσαλονίκη για τρεις ημέρες, από τις 11 ως τις 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Η Μαρία Καραγιάννη είναι το κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού που ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα Τουρισμού ορίστηκε αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού.  Ως τώρα αντιδήμαρχος Πολιτισμού ήταν η Στεφανία Τανιμανίδου η οποία μεν παρέμεινε αντιδήμαρχος, σε χαμηλότερο χαρτοφυλάκιο δε ως υπεύθυνη για τη Διαδημοτική Συνεργασία και τον Απόδημο Ελληνισμό.

Στους αναβαθμισμένους και ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ Στέλιος Λιακόπουλος που ορίστηκε αντιδήμαρχος για τα ΚΕΠ και τις Δημοτικές Κοινότητας αλλά και ο Κώστας Ιακώβου, πρόεδρος της ΟΒΡΕΠΟΜ, που ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς.  Νέο πρόσωπο η δημοτική σύμβουλος, εκλεγμένη με την παράταξη του Κωνσταντίνο Ζέρβα Ναταλία Βαρσάμη, που ανέλαβε εντεταλμένη σύμβουλος για την ανάπτυξη της σχολικής στέγης.

Ο αριθμός των αντιδημάρχων του Δήμου Θεσσαλονίκης αυξήθηκε κατά δύο, σε έντεκα συνολικά καθώς ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αξιοποίησε τις δύο κενές θέσεις άμισθων αντιδημάρχων που είχε.  Άμισθος αντιδήμαρχος παραμένει ο Γιώργος Αβαρλής, που είχε παραιτηθεί της αποζημίωσής του, και προστέθηκαν οι Μαρία Καραγιάννη και Στέλιος Λιακόπουλος.

No Comments Yet

Comments are closed