Παραπολιτικά και παρασκήνια (Η ημέρα του Παύλου Μαρινάκη στη Θεσσαλονίκη)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Από τη Θεσσαλονίκη επέλεξε να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα μετά την εκλογή του ο νέος γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Δύο ήταν τα μηνύματα που έστειλε στις συναντήσεις του: ζήτησε στήριξη και προβολή του κυβερνητικού έργου και θέλησε να ζεστάνει τις κομματικές μηχανές μιλώντας για κομματική οργανωτική και πολιτική ετοιμότητα αλλά επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Δίπλα του στις συναντήσεις ο νέος γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος είχε τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και στελέχη από τη Θεσσαλονίκη όπως ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Μητράκας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρυσόστομος Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βασίλης Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννης Παπαγεωργίου.

Με τον ΥΜΑΘ, από τον οποίο ξεκίνησε τις σημερινές συναντήσεις, ο Μαρινάκης συζήτησε δράσεις και τρόπους καλύτερης προβολής του κυβερνητικού έργου.  Ο Καλαφάτης σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση σημείωσε πως ‘η κυβέρνηση ανέλαβε ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο, που θα εκφράζει την επόμενη γενιά. Είναι σημαντικό οι πολίτες να αξιολογούν τις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με το έργο που αυτές προσφέρουν κι όχι με τα λόγια τα οποία εκφέρουν».

Ακολούθως, πέρασε στην άλλη πλευρά στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου κια είδε και την διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας Μαρία Αντωνίου.

Η επόμενη συνάντηση του έγινε στο Δημαρχείο με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.  Από την πλευρά του Δήμου στη συνάντηση το παρών έδωσαν και ο αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης και ο γενικός γραμματέας Μίμης Φωτόπουλος. Επί τάπητος βρέθηκαν τα θέματα της Θεσσαλονίκης ενώ και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η καλή μεταξύ τους συνεργασία.

Επόμενος σταθμός του Παύλου Μαρινάκη ήταν η Περιφέρεια όπου συναντήθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.  Εκεί έκανε και δήλωση στα ΜΜΕ στην οποία τόνισε πως  «είμαστε εδώ για να προβάλουμε τα μεγάλα έργα της κυβέρνησης» και πως «η Θεσσαλονίκη είχε αδικηθεί τα προηγούμενα χρόνια».  Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Μετρό και τη fly over στο νέο αντικαρκινικό και το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο.

Μετά τις επισκέψεις του στο Οικονομικό Επιμελητήριο και το Δικηγορικό Σύλλογο, δύο επιστημονικούς συλλόγους με προέδρους νέα πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ, ο Μαρινάκης έκλεισε τις συναντήσεις του με κομματική σύσκεψη.  Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Μητροπολίτου Ιωσήφ ο Μαρινάκης συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη.  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, οι πρόεδροι των ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Μητράκας και Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και στελέχη από το χώρο του συνδικαλισμού.  Ο Μαρινάκης σημείωσε πως θα κάνει τακτικά περιοδείες και ζήτησε το κομματική δραστηριοποίηση.

Μετά ο Μαρινάκης είδε την ΟΝΝΕΔ ενώ οι βουλευτές συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.