Παραπολιτικά και παρασκήνια (από το 14ο Συνέδριο της ΝΔ)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Στις 7 και 20 υπό χειροκροτήματα έφθασε στο χώρο του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για περισσότερα από πέντε λεπτά χαιρετούσε τους συνέδρους που από νωρίς είχαν πάρει τη θέση τους στην αίθουσα.

Στην πρώτη σειρά θερμή η χειραψία του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που έφθασε στο Συνέδριο περί τις 19:00. Εκατέρωθέν του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είχε τον κ. Αναστασιάδη και τη σύζυγό του Μαρέβα.

Στην έναρξη του Συνεδρίου δεν έδωσε το παρών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λόγω ενός ατυχήματος.  Η ομιλία του έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του κόμματος Μαριέττας Γιαννάκου,

Πίσω από το βήμα του συνεδρίου βρίσκονταν πολλοί νεολαίοι του κόμματος ενώ κυριαρχούσε το κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη».

Tης ομιλίας του κ. Μητσοτάκη προηγήθηκαν αυτές του κ. Αναστασιάδη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου το παρών δίνουν απο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο γενικός του γραμματέας Αντόνιο Λόπεζ και ο αντιπρόεδρος του Γιαν Ολμπρουχτ.