Πάνω από 90 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των 59 σχολικών κτιρίων της Καλαμαριάς

από Team MyPortal.gr
sms

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

“Αδιαπραγμάτευτη είναι η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών για τη διοίκησή μας και γι’ αυτό έχουμε ήδη φροντίσει να εξασφαλίσουμε την επαρκή παρουσία εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ενάμιση μήνα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Ο Δήμος Καλαμαριάς για τη νέα σχολική χρονιά προσλαμβάνει 80 καθαρίστριες, (δύο περισσότερες από πέρυσι), που μαζί με τις 8 μόνιμες, θα καλύψουν τις ανάγκες των 59 σχολείων της πόλης μας. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει 111 καθαρίστριες 3ωρης απασχόλησης, η διοίκησή μας αποφάσισε με απόλυτο σεβασμό στο έργο της συγκεκριμένης ομάδας εργαζομένων, να προσλάβουμε 70 εργαζόμενες με ωράριο 5,5 ωρών, δηλαδή μόνο μία ώρα λιγότερη από το πλήρες ωράριο, και άλλες 10 με ωράριο 5 ωρών. Σ’ αυτές προστίθενται και οι 10 μόνιμες, φτάνοντας έτσι τις 90! Κι εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ο Δήμος επενδύει από ιδίους πόρους περίπου 252.000 ευρώ, (20.000 περισσότερα από την περσινή χρονιά), προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάλυψη των σχολείων, σε μία περίοδο, που ο covid19 αρνείται να υποχωρήσει.

Επίσης έγιναν ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ, ούτως ώστε να μας δοθεί η οικονομική δυνατότητα να μετατρέψουμε τις εν λόγω 80 συμβάσεις σε πλήρους ωραρίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δείχνουμε συνέπεια και υπευθυνότητα σε ένα ζήτημα, όπως είναι η υγεία των παιδιών μας, που δε χωράει εκπτώσεις. Γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι ακόμη κι να προκύψουν επιπλέον ανάγκες να προχωρήσουμε σε επιπλέον προσλήψεις μέσω οχτάμηνων προγραμμάτων. Όπως και να έχει η νέα σχολική χρονιά θα βρει τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων στις θέσεις τους”

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, στους δημοσιογράφους.