Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του αναπτυξιακού νόμου στην επιτροπή της Βουλής

από Team MyPortal.gr
sms

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «Αναπτυξιακός Νόμο-Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη. Υπέρ της αρχής του αναπτυξιακού νόμου τάχθηκε μόνο η ΝΔ, ενώ από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια ενώ το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για έναν «αναπτυξιακό νόμο που ευνοεί εξαιρετικά, μόνο τις μικρές επιχειρήσεις», τονίζοντας ότι «τις ενισχύει σημαντικά με χρηματοδοτικά κίνητρα και με πολύ περισσότερα μετρητά από τον προηγούμενο νόμο, αντίθετα από τις μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν μόνο φορολογικές απαλλαγές».

«Το μεγαλύτερο αίτημα που δεχτήκαμε, ήταν να δώσουμε μετρητά στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό κάναμε. Ο αναπτυξιακός νόμος είναι μόνο για τους μικρούς επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες παίρνουν μόνο φοροαπαλλαγές», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Διαβεβαιώνω ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα κάνει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας καλύτερη, γιατί θα επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης στον νόμο, άρα αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι θα επενδύσουν, περισσότεροι θα βρουν δουλειά και περισσότερο θα κινηθεί η ελληνική οικονομία».