Οι νέοι βουλευτές Θεσσαλονίκης – Ποιοι παλιοί δεν εκλέγονται

από Team MyPortal.gr
sms

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε κατά δύο τις έδρες της στην Α’ Θεσσαλονίκης και εκλέγει συνολικά εννέα βουλευτές.  Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης που όπως ανακοινώθηκε προ ημερών αναμένεται να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης ενώ εκλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα με καταμετρημένους τους σταυρούς στο 88.89% των εκλογικών τμημάτων, όλοι οι βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, δηλαδή οι Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος   Προστίθενται όμως και δύο νέοι βουλευτές, ο Διαμαντής Γκολιδάκης, στην 7 ως τώρα θέση, και ο Δημήτρης Βενιέρης που εμφανίζεται στην τελευταία εκλογιμη γαλάζια θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και περιορίζεται στις τέσσερις. Στην πρώτη θέση εμφανίζεται ως τώρα και πάλι η Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ επανεκλέγονται οι Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης. Απο νέα πρόσωπα εκλέγεται, στην δεύτερη θέση μάλιστα, η Ράνια Θρασκιά.  Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα μείνουν οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Κώστας Ζουράρις.

Στο ΠΑΣΟΚ υποψήφιος ειναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν έχει αανκοινώσει που θα κρατήσει την έδρα.  Πρώτος είναι ο Χάρης Καστανίδης, εκλγεμένος το 2019. Στο ΚΚΕ υποψήφιος ειναι και ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρώτος είναι ο Γιάννης Δελής, επίσης εκλεγμένος το 2019.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, το 2019 είχε κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, αλλά το κόμμα του εκλέγει δύο βουλευτές σε αυτές τις εκλογές στην Α’ Περιφέρεια. Προηγείται ο Συμεών Κουπελόγλου.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ κερδίζει μια έδρα και θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές.  Στους εκλεγμένους βουλευτές Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη προστίθεται ο Φάνης Παππάς.

Στο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Αυγέρη ενώ ανατροπή έχουμε στην έδρα του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται πως περνάει στα χέρια του Θανάση Γλαβίνα απο αυτά του Γιώργου Αρβανιτίδη.  Απο το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Λεωνίδας Στολτίδης και απο την Ελληνική Λύση ο Κώστας Χήτας.