Οι δημοσκοπήσεις στον Εύοσμο και τον Θερμαϊκό, οι κινήσεις Σαββάκη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το ατυχές άνοιγμα του γιατρού στα δυτικά

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Φωτογράφος» 

Πολλά παραπολιτικά και σήμερα με άρωμα τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο… για να δούμε τι θα δούμε

Νέα δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό υποψηφίου βουλευτή στην Α Θεσσαλονίκης.  Μετρήθηκαν όλα τα παλιά πρόσωπα που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές με την προσθήκη μερικών ακόμα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα . Η πρώτη τετράδαέχει κλειδώσει και τα ονόματα είναι Γκιουλέκας, Ράπτη, Σιμόπουλος, Καλαφάτης. Από τα νέα πρόσωπα ξεχωρίζει η προσθήκη Ορφανού και Σπυράκη. Πάντως η εκλογή για όλους θα είναι δύσκολη. Στα πατώματα όλοι οι παλιοί πολιτευτές οι οποίοι δεν εκλέγονται ούτε αν βγουν 8 έδρες.

Ανοίγματα σε κόσμο στα δυτικά μαθαίνω κάνει ο πολιτευτής της καρδιάς μας στην Α’ Θεσσαλονίκης  και γιατρός των φτωχών, όπως αυτοαποκαλείται.. αλλά δυστυχώς τρώει πόρτα από όλα τα στελέχη.. για αυτό του έχει μείνει μόνο η Καλαμαριά ως κάστρο τελευταίο .. από το οποίο μαθαίνω πλέον ότι έχει τρελές διαρροές σε εν δυνάμει στελέχη του..

Ισχύει πάντως ότι ο γιατρός της καρδιάς μας έχει βάλει λιτούς και δεμένους για να με γνωρίσει και να μου μεταφέρει ότι είναι άξιος συνεχιστής των βουλευτών, καθώς σε όλους λέει ότι εκλέγεται.. Αλήθεια στις παρέες αυτές λέει για διάφορους δημάρχους την άποψη του; Ιδίως για εκεί που τον ενδιαφέρει..

Αυτόνομη πορεία για τον Χάρη Αηδονόπουλο πλέον στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Θεσσαλονίκης.. μάλιστα μαθαίνω ότι αυτό αποτυπώνεται και στις ψηφοφορίες .. όπως και σε διάφορες παρέες που λέει διάφορα για τους εν ενεργεία αντιδημάρχους.. Δεν ξέρω αν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος πάντως υποψήφιος με τον Ζέρβα δεν θα είναι.

Στον Εύοσμο σε πρόσφατη δημοσκόπηση ο Μανδαλιανός εκλέγεται και μάλιστα με ανεβασμένα νούμερα από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος άλλος δυνατός υποψήφιος.. ήδη ακούγονται πολλά ονόματα όμως στο τέλος δεν θα προχωρήσει κάτι από όσο διαβλέπω..

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης μαθαίνω ότι έγιναν κρούσεις σε πολλούς για στελέχωση ψηφοδελτίου απο την παράταξη Ζέρβα , όμως μέχρι στιγμής μόνο πορτα βλέπω.. τα ραντεβού τα έχει αναλάβει το γραφείο δημάρχου καθώς και δύο ακόμα πρόσωπα στο στενό πυρήνα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μου είπαν πως χρησιμοποιείται και το επιχείρημα «θα είμαι δημαρχος και την επομενη φορά» αλλά δεν φαίνεται να πείθει.

Ο Σαββάκης, ενδιαφερόμενος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε και βλέπει κόσμο με σκοπό να δει τις διαθέσεις τους για πιθανή υποψηφιότητα μαζί του.

Ψηλά στην δημοσκόπηση που έγινε και στον Δήμο Θερμαικού είναι ο Τσαμασλής , με αέρα εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Πανταχού παρών ήταν ο Σαουλίδης στην επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καλαμαριά. Στενός συνεργάτης και απολύτου εμπιστοσύνης του τελευταίου και δυνατή υποψηφιότητα για την Α’ Θεσσαλονίκης.

Καθημερινή στελέχωση υποψηφίων για τις επόμενες εκλογές από τον Κουκοδήμο στον Δήμο Κατερίνης.. διαφαίνεται ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα εκλογής από την πρώτη Κυριακή..