Οι αρχαιότητες στο μετρό Θεσσαλονίκης (pics)

από Team MyPortal.gr
sms

Εργάτες και αρχαιολόγοι δουλεύουν πυρετωδώς στις εγκαταστάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης όπου έχουν τοποθετηθεί ξύλινες κατασκευές, ράμπες και σκάλες για τη μετακίνησή τους ανάμεσα στα τείχη καθώς και μεγάλοι σάκοι για την καθαριότητα των μνημείων.

Φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί καταγράφουν την απουσία των λαμαρίνων με αποτέλεσμα οι περαστικοί να μπορούν να θαυμάσουν το χώρο. Τραβήχθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο αμαξοστάσιο-κέντρο λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης και στις εργασίες στις αρχαιότητες.

Φωτ.: Eurokinissi / Βασίλης Βερβερίδης/ Motionteam

Σε λειτουργία το μετρό το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης και στο μεταξύ, συνεχίζονται οι δοκιμές στο σύνολο της κεντρικής γραμμής, η οποία έχει ενεργοποιηθεί εδώ και περίπου έναν μήνα, όπως ανακοίνωσε (4/10) η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Φωτ.: Eurokinissi / Βασίλης Βερβερίδης/ Motionteam

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του μετρό Θεσσαλονίκης ενόψει της υπογραφής της σύμβασης με την εταιρεία THEMA, η οποία θα αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία του μετρό για 11 χρόνια.

Μαζί τους δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ οι οποίοι απαθανάτισαν στιγμές από τις εργασίες στις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης.