Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Κυριάκο Μητσοτάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εφημερίδα:

 «Από ψέματα και ασύστολη κινδυνολογία προσπαθεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να καλύψει την αμηχανία της κυβέρνησής του απέναντι στην πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με απολύτως τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Στη συνέντευξη του στον ΕΤ, φθάνει σε σημείο να υποστηρίξει πως εάν εφαρμοστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επιβολή έκτακτης εισφοράς 90% στα υπερκέρδη των τραπεζών, τότε οι τράπεζες θα κλείσουν! Προκειμένου μάλιστα να πείσει για τον ισχυρισμό του διαστρεβλώνει συνειδητά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ομιλεί για φορολόγηση κατά 90% γενικώς των κερδών τους.

Ο κ. Μητσοτάκης που όπως έχει αποδείξει την τελευταία πενταετία δεν νοιάζεται για τους πολίτες παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων και εκλεκτών του παραπλανά συνειδητά την ελληνική κοινωνία καταστροφολογώντας.

Ποια είναι η αλήθεια; O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε, αναφέρεται στην έκτακτη εισφορά των υπερκερδών και όχι γενικά των κερδών και πιο συγκεκριμένα:

Θέσπιση έκτακτης εισφοράς ύψους 90% για τα υπερκέρδη των τραπεζών το 2023 τα οποία προκύπτουν από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με τον μέσο όρο των τραπεζών της ΕΕ.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη που έχει αφήσει τους Έλληνες πολίτες αβοήθητους να αγκομαχούν μπροστά από τα ράφια των super markets λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας να είναι τουλάχιστον πιο σοβαρός όταν μιλάει για τη χρεοκοπία της Ελλάδας καθώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνο για αυτήν με το ρεκόρ ελλείματος 15,4% για το 2009».