Ο Γ. Μπουτάρης στο MyPortal.gr (vid): Πως βγήκε το «κυρ-Γιάννης» στο καφενείο «Ομόνοια» στη Νάουσα

από Team MyPortal.gr

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο, ως ο «Κυρ-Γιάννης» ονομασία που επέλεξε και για τα κρασιά του. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που μίλησε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «60 χρόνια τρύγος» αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως προέκυψε για τον ίδιο το προσωνύμιο «Κυρ-Γιάννης», σε μια συζήτηση στο καφενείο «Ομόνοια» στην πλατεία της Νάουσας.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρει πως η σπουδαιότερη παρακαταθήκη της δημαρχιακής του θητείας ήταν πως η πόλη απέκτησε εξωστρέφεια και εμφανίζεται αιχμηρός απέναντι στον διάδοχό του Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Γιατί έχετε κόντρα;», ερωτάται και απαντάει: «εγώ δεν ασχολούμαι πια. Ο Ζέρβας έχει πει πολλά άσχημα για μένα, εγώ δεν απαντάω, ούτε θα απαντήσει. Θα κρίνει ο κόσμος».

Φανατικός πολέμιος της λύσης κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, μιλάει για τα έργα αλλά και το πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης.

Μιλάει κολακευτικά για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και επικριτικά για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, «ντρέπομαι που είμαστε συμπατριώτες», λέει με αφορμή το θέμα των εμβολιασμών.

Ειδικά για τους αντιεμβολιαστές τους χαρακτηρίζει «χαζούς» και τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.