Νέα Υόρκη: Ξεκινά αύριο το «Greek Film Expo» από την Ελληνική Κινηματογραφική Κοινότητα

από Team MyPortal.gr
sms

Πρεμιέρα κάνει αύριο, Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου «Greek Film Expo», που διοργανώνει η Ελληνική Κινηματογραφική Κοινότητα, υπό τον καθηγητή Τζίμυ ΝτεΜέτρο.

Το φεστιβάλ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει συνολικά 14 προβολές από 11 επιλεγμένες ελληνικές ταινίες, η πλειονότητα των οποίων θα είναι νέες κυκλοφορίες.

Κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ελληνικής Κινηματογραφικής Κοινότητας, η ταινία που θα ανοίξει τον κύκλο των προβολών του Φεστιβάλ θα είναι η «Black Stone»,στην οποία πρωταγωνιστούν η Ελένη Κοκκίδου, ο Κέβιν Ζανς Ασόνγκ και ο Γιώργος Κατσής. Κεντρική προσκεκλημένη θα είναι η κ. Κοκκίδου, η οποία θα είναι παρούσα στην προβολή, αλλά και τη δεξίωση, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά στον χώρο εκδηλώσεων του κινηματογράφου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», ιδιαίτερα ξεχωριστό κομμάτι του φετινού προγράμματος θα είναι το αφιέρωμα στην κινηματογραφική πορεία του Ρένου Χαραλαμπίδη, με τον δημοφιλή ηθοποιό και σκηνοθέτη να δίνει το «παρών» σε ένα ξεχωριστό διήμερο στο Μουσείο Κινούμενης Εικόνας στην Αστόρια, από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που θα προσφέρουμε μια ανασκόπηση του έργου του Ρένου Χαραλαμπίδη, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της Νέας Υόρκης να επανεκτιμήσει το έργο αυτού του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη», δήλωσε ο κ. ΝτεΜέτρο.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, το «Greek Film Expo» θα διοργανώσει και δυο παράλληλες εκδηλώσεις στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Η πρώτη θα είναι μια στρογγυλή τράπεζα για τον ελληνικό κινηματογράφο, με συντονιστή τον Δρα Νικόλαο Αλεξίου και η δεύτερη μια έκθεση φωτογραφίας από τα παρασκήνια της ταινίας «Τέσσερα Μαύρα Κοστούμια», του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας