ΝΔ: Τα δύο σημεία των συζητήσεων για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δύο είναι τα βασικά θέματα συζήτησης αυτές τις ημέρες αναφορικά με τις εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης: το πρώτο είναι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σύσκεψη που θα έχει στις 7 το απόγευμα στο Electra Palace με κομματικά στελέχη για την στήριξη του Νίκου Ταχιάου (νωρίτερα θα παραστεί στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ε’ Δημοτικής Κοινότητας). Το δεύτερο είναι οι δημοσκοπήσεις που αμέσως μετά τις γιορτές έτρεξαν και καταγράφουν τις επιλογές των πολιτών και ειδικά της βάσης της ΝΔ για το Δήμο. Ήδη τα αποτελέσματά τους αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ στελεχών αλλά και των επιτελείων.

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους. Πιο έτοιμος σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο δείχνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος βέβαια ξεκίνησε εδώ και καιρό τον προεκλογικό αγώνα και ήδη έχει ανακοινώσει ένα σημαντικό μέρος του ψηφοδελτίου του και καθημερινά πραγματοποιεί πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο Γιώργος Ορφανός κλείνει υποψηφίους με αποτύπωμα στη γαλάζια βάση, όπως τους Θεόφιλο Πατέλη και Κώστα Ιακώβου, ενώ καθημερινές είναι οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και απο τον Μάκη Κυριζίδη. Ο Π. Ψωμιάδης δηλώνει πως θα ξεκινήσει πιο αργά την προεκλογική του εκστρατεία καθώς θεωρεί ότι είναι ακόμη νωρίς και υπάρχει πολύς καιρός ως τις κάλπες ενώ στο προεκλογικό τερέν κινείται καθημερινά και ο Χάρης Αηδονόπουλος, εστιάζοντας περισσότερο στα κοινωνικά θέματα.

Ο Νίκος Ταχιάος, δεδομένου ότι ήταν ο τελευταίος που ανακοίνωσε υποψηφιότητα αλλά και της περιπέτειας υγείας του στις γιορτές, είναι πιο πίσω και σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο αναφορικά με την προεκλογική εκστρατεία. Έχει “κλείσει” στρατηγείο στην Τσιμισκή 75 ενώ επί του παρόντος φαίνεται, μέσα και από τις κομματικές συσκέψεις με Μητσοτάκη και Αυγενάκη, να εστιάζεται το ενδιαφέρον στη συσπείρωση του κεντροδεξιού χώρου γύρω απο τη δική του υποψηφιότητα.

 

No Comments Yet

Comments are closed