ΝΔ: Η κυβέρνηση και το κόμμα μας δεν έχουν συνεργασία με την εταιρεία Majoritas

από Team MyPortal.gr
sms

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένας σχετικισμός του κόμματος και της κυβέρνησης με την εταιρεία ρου ανικών συμφερόντων “Majoritas”, εξέδωσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αντιπολίτευσης καλούσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν δημοσίευμα που κάνει λόγο για συνεργασία της ΝΔ από το 2018 με ρουμάνικη εταιρεία ονόματι «Majoritas» , η οποία φημολογείται πως αναλαμβάνει τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσα από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πολιτών και στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες.

 

Στην ανακοίνωση στης η Νέα Δημοκρατία σημειώνει τα ακόλουθα:

“Στο πλαίσιο του τοξικού κλίματος που καλλιεργούν και στο διαρκές “κυνήγι μαγισσών”, οι εμπνευστές των αλήστου μνήμης Vox Pop και Bridging Europe του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καλύψουν την εκλογική τους αποτυχία το 2019 και την επερχόμενη ήττα τους, προσπαθώντας να θέσουν υπόνοιες για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ανακάλυψαν, λοιπόν, νέα φαντάσματα. Επί της ουσίας, πολλές εταιρείες και οργανισμοί εντός και εκτός Ελλάδας προσφέρθηκαν εθελοντικά κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο να συνεισφέρουν με ιδέες και πιθανές δράσεις, που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες.

Η ελληνική νομοθεσία και ο γενικός κανονισμός διαχείρισης προσωπικών δεδομένων της ΕΕ περιγράφουν το πλαίσιο με σαφήνεια και αυστηρότητα και τηρούνται απαρέγκλιτα. Η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν έχουν κάποια συνεργασία με την εταιρεία Μajoritas. Όσον αφορά τα περί παροχής δεδομένων του gov.gr κτλ., ανήκουν στη σφαίρα της ψεκασμένης στρατόσφαιρας την οποία έχει κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.