Μ.Γιαννάκου στο Myportal.gr (vid): Ο τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης Novartis είναι ολότελα λάθος. Μεγάλη ζημιά για την Ελλάδα τα σχόλια για τον νυν Επίτροπο

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Η πρώην υπουργός Παιδείας, υπουργός Υγείας και ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, μιλάει στην εκπομπή «30+3» της WebTv του Myportal.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Περιγράφει πως αποφάσισε να σπουδάσει νευρολόγος-ψυχίατρος, αν εξάσκησε το λειτούργημα αλλά και αν τη βοήθησε στο να αντιμετωπίζει τις συμπεριφορές των ανθρώπων που συνάντησε στη ζωή της.

Σημειώνει ότι η πολιτική την ενδιέφερε από την ηλικία των 5 ετών, ενώ αναφέρει ποιες στιγμές από την πορεία της ξεχωρίζει.

Για την περίοδο όπου διετέλεσε υπουργός Παιδείας τονίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έκανε και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, ενώ όπως λέει είχε και πολλούς υποστηρικτές, κάνοντας λόγο για το νόμο – πλαίσιο.

Σχολιάζει το δημόσιο σύστημα υγείας, αφενός έχοντας διατελέσει υπουργός, αφετέρου έχοντας νοσηλευτεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία και μάλιστα με βαρύτατα περιστατικά.

Αναφέρεται στο πιο πρόσφατο «σκάνδαλο» της Novartis, τους τρόπους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και τον αντίκτυπο της χώρας στο εξωτερικό.

Αξιολογεί την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι που αναγκάζονται να μετακινούνται με αμαξίδιο, αλλά και πόσο απαράδεκτος όπως χαρακτηριστικά λέει είναι ο νόμος Κατρούγκαλου για τα άτομα με αναπηρίες, για τους ψυχικά ασθενείς αλλά και για όσους χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

Περιγράφει πως η ίδια αντιμετώπισε το πρόβλημά της και απαντάει στην ερώτηση αν ήταν σήμερα υπουργός ποιο χαρτοφυλάκιο θα ήθελε να έχει και γιατί.

Σχολιάζει το ενδεχόμενο εκλογών αλλά και τις εσωτερικές αναταράξεις που υπάρχουν στη ΝΔ, ποια είναι η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τα δύο μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, την ονομασία των Σκοπίων και τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και ειδικά στα Ίμια, η κ.Γιαννάκου περιγράφει τι συνέβη στο παρελθόν και τοποθετείται σχετικά με τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.