Λ. Κρέτσος: Με το τέλος της εποχής των μνημονίων είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μια νέα κατεύθυνση

από Team MyPortal.gr
sms

Την ανάγκη χάραξης νέας κατεύθυνσης μετά το τέλος της εποχής των μνημονίων επισήμανε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος.

«Με το τέλος της εποχής των μνημονίων είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μια νέα κατεύθυνση, απελευθερωμένοι από τα βάρη που κουβαλούσε στο παρελθόν η χώρα», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσος στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εκτιμά ότι το καινούριο κυβερνητικό σχήμα έχει δύο πλεονεκτήματα: «το πλεονέκτημα της τομής, της ρήξης μ’ ένα βαρύ παρελθόν, που οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από αυτό, και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της συνέχειας».

Σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, εάν το τέλος των μνημονίων μεταφράζεται στο τέλος της ανασφάλειας, στο άνοιγμα της αγοράς, στην κανονική καταβολή του μισθού του, στην εύρεση μιας θέσης εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των δικαιούχων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για να απονεμηθούν οριστικά και αμετάκλητα οι άδειες.