Λ.Αυγενάκης στο MyPortal.gr(vid): Βλέπαμε πολύ έντονα μπροστά μας τα «εγκλήματα» τα οποία διέπραττε η συγκεκριμένη κυβέρνηση, για αυτό ζητούσαμε εκλογές

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, κ.Λευτέρης Αυγενάκης, μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Παρότι ο ίδιος σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και από το 2001 έχει τη δική του εταιρεία στο Ηράκλειο, φαίνεται πως τον κέρδισε η πολιτική, καθώς από το 2004 πολιτεύεται με την Νέα Δημοκρατία.

Σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές για την Μακεδονία, ο κ.Αυγενάκης εξηγεί γιατί η συμφωνία για το Σκοπιανό παράγει τετελεσμένα και ποια θα είναι η στάση της ΝΔ όταν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, είτε είναι αντιπολίτευση είτε είναι κυβέρνηση.

Ασκεί κριτική στη στάση του Πάνου Καμμένου και εκφράζει την ανησυχία του για τους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά. Απαντάει στο αν η συμφωνία φέρνει τις εκλογές πιο κοντά καθώς και αν δημιουργεί τις συνθήκες για να δημιουργηθεί ένα «Μακεδονικό» κόμμα.

Περιγράφει ποια είναι η εικόνα του κόμματος σήμερα, ποιο ήταν το αποτέλεσμα από την πρόταση δυσπιστίας, αλλά και αν θα δεχθούν πίσω στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.

Ξεκαθαρίζει και επαναλαμβάνει τις σταθερές θέσεις του κόμματος σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ενώ αναφέρεται και στην προσπάθεια να βγει η χώρα στις αγορές.

Απαντάει στο ρόλο που θα παίξει το «κέντρο» στις επόμενες εκλογές, αλλά και ποιον θα στηρίξει η ΝΔ για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την ανοιχτή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, περιγράφει τα όσα εισπράττει από την επαφή του με τους πολίτες σε όλη τη χώρα και αν η κυβέρνηση αγνοεί τον λαό.

Τέλος ο κ.Αυγενάκης παραδέχεται ότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος για να ολοκληρώσει το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση, 5 χρόνια μετά – Κοινή Λογική» και αποκαλύπτει τι του λέει ο γιος του για την ενασχόλησή του με την πολιτική.