Κύριε Δήμαρχε έχετε γράμμα από ένα αδέσποτο

Η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το νέο site για την αυτοδιοίκηση ota365.gr σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Interview στους τρεις μεγάλους δήμους της Θεσσαλονίκης κατέδειξε πως οι πολίτες αναδεικνύουν ως σημαντικό πρόβλημα ένα θέμα που δεν απασχολεί συνήθως εξαγγελίες, στόχους, προτεραιότητες και προγραμματικό λόγο: αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης οι πολίτες απάντησαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 70%, στην Καλαμαριά σε 66% και στο Κορδελιό-Εύοσμο σε 67%. Είναι ένα ζήτημα που ασφαλώς αφορά όλες τις τοπικές κοινωνίες όλο και περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο πως αποτέλεσε πεδίο συζήτησης μεταξύ της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και του αν. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Προανήγγειλε μάλιστα νέο νομοσχέδιο.  Απαιτούνται άμεσα σε πολλές περιοχές παρεμβάσεις που αφορούν προγράμματα εμβολιασμών, στείρωσης, δημιουργίας αξιοπρεπών φιλοξενίων αλλά και ασφάλειας αν θυμηθούμε τα σχετικά πρόσφατα περιστατικά στο Ελαιόρεμα.

Ας δούμε λοιπόν και τα απλά, αυτά που ίσως μοιάζουν μικρά μπροστά σε μεγάλους στόχους και σχέδια αλλά είναι τόσο σημαντική για την καθημερινότητα και τόσο ανθρώπινα.

No Comments Yet

Comments are closed