Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα χάσουμε τις εκλογές

από Team MyPortal.gr
sms

Ο αρχηγός της «Εθνικής Συμμαχίας» Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών την Κυριακή.

Ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε σε μια 7ωρη ζωντανή εκπομπή ενός καναλιού στο YouTube απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού.

Οι ερωτήσεις «στρίμωξαν» τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης, καθώς κάποια στιγμή ρωτήθηκε γιατί έκανε ανάρτηση στο Twitter το βράδυ των εκλογών «είμαστε μπροστά» ενώ τα στοιχεία έδειχναν Ερντογάν, απαντώντας πως «η πληροφορία που λάβαμε ήταν προς εκείνη την κατεύθυνση».

Οι νέοι τον ρωτούσαν τα πάντα ενώ κάποια στιγμή ρωτήθηκε τι θα κάνει αν χάσει. Και τους είπε «δεν θα χάσουμε». Δηλαδή απέφυγε να απαντήσει και είπε στους νέους να μην τσακώνονται, να μην αρχίζουν καυγάδες χωρίς λόγο, να είναι ήρεμοι, να πάνε στην κάλπη, να μην ακούνε τα ψέματα και τα μοντάζ καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε πολλά θέματα με τη μονταζιέρα του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι δεν πρέπει να παρασύρονται από τέτοια, ότι έχουν τη δική τους γνώμη και να είναι ώριμοι και να ξέρουν τι να ψηφίζουν.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τίποτα δεν έχει παραχθεί στην Τουρκία εδώ και χρόνια , ο Kιλιτσντάρογλου δήλωσε πως «γράφτηκε στην εφημερίδα ότι μια εταιρεία στην Προύσα παρήγαγε τσιπ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τηλεφωνήσαμε στον γενικό διευθυντή του εργοστασίου: “Πραγματικά παράγετε τσιπς στην Τουρκία;”. Είπα, ‘Ναι’. Είπε, ‘Ναι’».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την ελευθερία του πρώην συμπροέδρου του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και του Οσμάν Καβάλα, λέγοντας ότι «όσοι σιωπούν μπροστά στην αδικία είναι ο βουβός διάβολος».

Στο μεταξύ, η εφημερίδα του PKK «Politika» που έχει έδρα το Καντίλ, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τον Kεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών.