Κηδεία τέως βασιλιά: Γεύμα στο «Μεγάλη Βρεταννία» για τους προσκεκλημένους

από Team MyPortal.gr
sms

Μετά τις 18:00 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» οι καλεσμένοι παρακάθισαν στο γεύμα που παραθέτει η οικογένεια του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έπειτα από την ολοκλήρωση της ταφής του το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, συνολικά οι προσκεκλημένοι είναι 250, εστεμμένοι και μέλη των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη.

Το γεύμα περιλαμβάνει θαλασσινά, όπως καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα, καλαμάρια.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο αλλά και μέσα σε αυτό είναι δρακόντεια. Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί έξω από το σημείο για να δει τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Νωρίτερα, δίπλα στους βασιλικούς τάφους των προγόνων του ενταφιάστηκε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, μετά την τέλεση του τρισάγιου στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως.

Λίγο μετά τις 15:00 έφτασε στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό του τέως βασιλιά στην τελευταία του κατοικία. Την αυτοκινητοπομπή περίμενε αρκετός κόσμος στην είσοδο των κτημάτων Τατοΐου.

Οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, καθώς και τα εγγόνια του (συνολικά 8 άτομα) κουβάλησαν το φέρετρό του από τον χώρο που σταμάτησε η αυτοκινητοπομπή στο Τατόι μέχρι και τον ναό της Αναστάσεως.

Μόλις τοποθέτησαν το φέρετρο μέσα στην εκκλησία, η οικογένεια του τέως βασιλιά κάλυψε το φέρετρο με τον θυρεό της και άφησαν ξανά επάνω τα παράσημά του.