Κάννες: Διαδηλώτρια περιλούστηκε με «αίμα» διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

από Team MyPortal.gr
sms

Αναταραχή προξένησε εχθές, Κυριακή 22/5 διαδηλώτρια που βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και η οποία «λούστηκε» με ψεύτικο αίμα στο κόκκινο χαλί, πριν απομακρυνθεί από την ασφάλεια.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την Daily Mail, μία διαδηλώτρια που φορούσε φόρεμα στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, περιέλουσε τον εαυτό της με ψεύτικο αίμα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πρεμιέρα της ταινίας «Acide» του Just Philippot, με τη νεαρή γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, να εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί με ένα μακρύ μπλε και κίτρινο φόρεμα.

Άμεση απομάκρυνση της νεαρής γυναίκας από το κόκκινο χαλί

Σε ανύποπτο χρόνο, η γυναίκα εμφανίστηκε να βγάζει από το φόρεμά της μια κάψουλα με ψεύτικο αίμα, να την σηκώνει πάνω από το κεφάλι της και να περιλούζει τον εαυτό της ενώ χαμογελούσε στις κάμερες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των 15μηνων μαχών στην Ουκρανία, διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες ενάντια στην αιματοχυσία.

Η χθεσινή διαμαρτυρία στις Κάννες έλαβε άδοξο τέλος όταν η ασφάλεια του Φεστιβάλ απομάκρυνε τη νεαρή γυναίκα από το κόκκινο χαλί.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια διαμαρτυρία είχε πραγματοποιηθεί και στο περσινό κινηματογραφικό φεστιβάλ, όταν μια νεαρή Ουκρανή έστειλε καταδικαστικό μήνυμα για τη δράση των δυνάμεων του Βλαντιμίρ Πούτιν από το κόκκινο χαλί.