Κάλεσμα του Δημάρχου Δέλτα, Ευθ. Φωτόπουλου για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

από Team MyPortal.gr
sms

Κάλεσμα για συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας στέλνει ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Για μία ακόμη φορά καλούμαστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της πατρίδας μας για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα όπως είναι η προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Η Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου, του Φιλίππου και του Αριστοτέλη, του Παύλου Μελά, του Προξένου Λ. Κορομηλά και των χιλιάδων Μακεδονομάχων, ήταν είναι και θα είναι Ελλάδα.

Καλούμαστε αύριο από τις πλατείες των μακεδονικών πόλεων να πούμε όχι στην παραχάραξη της Ιστορίας, όχι στον εθνικισμό των γειτόνων, όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Μακεδονία είναι ένα εθνικό θέμα που ενώνει όλους τους Έλληνες, πλην εθνομηδενιστών. Έχουμε χρέος στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, να βγούμε ξανά στους δρόμους. Είναι ζήτημα ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Καλώ όλους τους δημότες του Δήμου Δέλτα αλλά και όλους τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν στα αυριανά συλλαλητήρια. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας ταπεινώσουν. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», τονίζει στη δήλωση του ο κ. Φωτόπουλος.