Καλαφάτης: “Ο Μπουτάρης σε σοβαρά θέματα συμπεριφέρεται ως δήμαρχος της Κάτω Ραχούλας”

από Team MyPortal.gr
sms

Την πεποίθηση ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής αλλά με τον σημερινό νόμο και με κυβέρνηση της ΝΔ εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΤΑΞΕΙ» Σταύρος Καλαφάτης στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Το κείμενο του νομοσχεδίου επιστρέφεται ως επιεικώς απαράδεκτο» είπε ο κ. Καλαφάτης τονίζοντας ότι «το κείμενο είναι προφανώς αντισυνταγματικό». Σύμφωνα με τον ίδιο, «βρισκόμαστε σε μια αποσύνθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλωστε εκεί στοχεύει ο Κλεισθένης».

«Η αναλογική είναι παράλογη απέναντι σε κάθε λογική. Στόχος του είναι να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των δήμων και των περιφερειών» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καλαφάτης εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Μπουτάρη υποστηρίζοντας ότι στα μεγάλα και βαριά ζητήματα ο δήμαρχος τοποθετείται μια στο καρφί και μια στο πέταλο. «Ο δήμαρχος είναι πρώτος στο νταβαντούρι», είπε χαρακτηριστικά. «Στα σοβαρά θέματα συμπεριφέρεται ως δήμαρχος της Κάτω Ραχούλας, ενώ στα χαλαρά κάνει τον καμπόσο και συμπεριφέρεται ως Τζουλιάνι», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.