Κ. Σακελλαροπούλου: Επίθεση από τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη της στο Καστελόριζο

από Team MyPortal.gr
sms

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο ακριτικό Καστελόριζο την Τρίτη. Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να προπαγανδίσουν για άλλη μια φορά το μήνυμα της Άγκυρας και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της Π.τ.Δ της Ελλάδος.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Μεγίστης για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού.

Με δηλώσεις της έστειλε το δικό της μήνυμα στην Τουρκία : «Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της. Θα προασπίσει όμως με αποτελεσματικότητα την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αν αυτό χρειαστεί».

Παράλληλα, μετά από αυτές τις δηλώσεις ξεκίνησε η επίθεση των τουρκικών ΜΜΕ.

H Sozcu τονίζει πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Πήγε σε νησί που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένo».

Ενώ η Aydinlik κρατά ακόμα πιο σκληρή και επιθετική στάση υπογραμμίζοντας πως «απειλές από το τουρκικό νησί για την Τουρκία», σημειώνοντας πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «απειλεί την Τουρκία από νησί, η ιδιοκτησία του οποίου δεν μεταβιβάστηκε ποτέ στην Ελλάδα».

Για «προκλητική περιοδεία της Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο» μιλάει η Υeni Safak.

Τέλος, και η Yenicag ακολουθεί την γραμμή της Άγκυρας επισημαίνοντας πως «η Πρόεδρος της Ελλάδας ξεπέρασε τα όρια. Απείλησε από τουρκικό νησί την Τουρκία».