Κ. Μητσοτάκης: Στην επιστολή της ΑΔΑΕ δεν υπήρχαν ονόματα παρακολουθούμενων κ. Τσίπρα

από Team MyPortal.gr
sms

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τοποθετηθεί στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Οι πολίτες δεν ξεχνούν θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση”, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του.

“Για το μέλλον του τόπου για τη θέση της Ελλάδας σε αυτό τον δύσκολο κόσμο δεν έχετε να πείτε τίποτα, ούτε σήμερα το κάνατε. Αλλά ούτε για το παρελθόν σας μπορείτε να μιλήσετε γιατί σας καταδιώκει”, πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

Σημείωσε ότι η πρόταση μομφής κατατέθηκε 25 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας “και τελευταία κατά την εκτίμησή μου”.

Η επιλογή αυτή ήταν διπλά ατυχής, κατά τον πρωθυπουργό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωσε την ίδια μέρα που συνεδρίαζε το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκία και έτσι έγινε πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ της γείτονος, όπως είπε.

“Κύριε Τσίπρα, δήλωσα από την πρώτη στιγμή πως η συζήτηση αυτή είναι καλοδεχούμενη. Θέλω να σας θυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκα ευθέως. Οι απόψεις μου κρίνονται όπως κρίνονται και οι δικές σας”, τόνισε.

“Από την πρώτη φορά που ανέκυψε το θέμα των υποκλοπών τέθηκε σε συζήτηση στη Βουλή”, είπε προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν κρύβεται, αλλά “εσείς κύριε Τσίπρα έχετε αφωνία για τις βαλίτσες που ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Καλογρίτσας”.

Συνεχίζοντας ρώτησε τον κ. Τσίπρα για την επιστολή της ΑΔΑΕ. “Βγήκατε από τα γραφεία της ΑΔΑΕ με έναν απόρρητο φάκελο που τον κάνατε φέιγ βολάν. Θέλω να σας ρωτήσω όμως αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα που αναφέρατε. Αν δεν υπήρχαν παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή σας έστειλε κ. Τσίπρα;”.

Μετά από παρέμβαση δε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “επιβεβαιώσατε πως δεν υπήρχαν ονόματα”.

“Θα μπορούσα κι εγώ να πάω στην Αρχή με ένα κατάλογο τηλεφωνημάτων επί των δικών σας ημερών και να ζητήσω αν παρακολουθούσατε εσείς κρατικούς λειτουργούς. Η διαδικασία που επιλέξατε είναι εκτός νομικού πλαισίου” συνέχισε ο πρωθυπουργός.

“Το κερασάκι σε αυτή την τοξική τούρτα ποιο είναι; Από καιρό όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευθεί. Πριν τα παραλάβει ο κ. Τσίπρας τα θρυλούμενα στοιχεία, ήταν πρώτη είδηση σε τρία Μέσα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε υπήρξαν διαρροές απόρρητων πληροφοριών από την ανεξάρτητη αρχή, είτε ο κ Τσίπρας επέβαλλε τα ονόματα που αυτός ήθελε. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι”, πρόσθεσε.

“Να υποθέσουμε ότι αυτές οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν, γιατί έχετε τα στοιχεία αυτά εσείς και όχι εγώ; Γιατί δεν έγινα εγώ αποδεκτής ποτέ καμίας τέτοιας πληροφορίας; Γιατί κ. Τσίπρα; Γιατί μήπως γνωρίζατε από πριν τα ονόματα; Εσείς έχετε τα στοιχεία, εγώ δεν τα έχω”, είπε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας δε, υπογράμμισε ότι “επειδή όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται λίγο περίπλοκα και αφορούν μόνο όσους εντρυφήσει στην λεπτομέρεια. Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές αλλάξατε τον ποινικό κώδικα, μετατρέψατε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα” και συμπλήρωσε:

“Το κάνατε ενώ γνωρίζατε ότι παρακολουθούσατε το ΚΚΕ, σίγουρα τον κ. Σαγιά και τον κ. Πιτσιόρλα, και πολλούς άλλους που πιστεύω θα μάθουμε στην πορεία. Δηλαδή, επί ημερών σας οι υποκλοπές έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το μεγάλο σκάνδαλο που πληγώνει τη δημοκρατία”.

“Δύο απλές διαπιστώσεις”, πρόσθεσε”, “η υπόθεση των επισυνδέσεων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί. Οι απαντήσεις μου κρίνονται και από εσάς και από τους πολίτες. Περιμένω και από τον κ. Τσίπρα να καταθέσετε τις δικές σας εξηγήσεις. Πρώτη μία δημόσια συγνώμη για το διασυρμό της πατρίδας στον οποίο πρωτοστάτησε για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν όλα τα στελέχη σας και εσείς συμμετείχατε σε αυτή την προσπάθεια διασυρμού της χώρας για ένα περιστατικό το οποίο ο υπουργός είχε πει ότι ήταν ψεύτικο. Ήμασταν σίγουροι γιατί έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτή την εμμονή σας να αγκαλιάζετε τέτοιο fake news παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος;”