Κ. Χατζηδάκης: Δεν συνδέω τον Πρωθυπουργό με τις παρακολουθήσεις

από Team MyPortal.gr
sms

Τη βεβαιότητα ότι ο Πρωθυπουργός δεν συνδέεται με τις παρακολουθήσεις εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «ο Πρωθυπουργός αντέδρασε αμέσως και είχαμε αμέσως απομακρύνσεις και στη συνέχεια αυτοί φρόντισαν να διαρρεύσουν στοιχεία για να βλάψουν την κυβέρνηση».

Μιλώντας στον Ant1 για την φερόμενη παρακολούθησή του, την πρόταση δυσπιστίας, τις αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, αρχικά ο Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος των επισυνδέσεων λέγοντας ότι «παραμένω αυτός που ήμουν, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η ακεραιότητά μου» και πρόσθεσε ότι θα ήθελε  να μάθει και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Δεν θέλω να συνδέσω τον Πρωθυπουργό με αυτό», ξεκαθάρισε.

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμα ότι «όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί διαχρονικά η ΕΥΠ. Τις ξέρουμε τις παθογένειες. Για μένα είναι προφανές ότι υπήρχαν κάποιοι “Κλουζό” που εξάντλησαν το κατασκοπικό τους ενδιαφέρον σε μένα».

«Θα ήθελα πάρα πολύ η Δικαιοσύνη να το ερευνήσει πολύ γρήγορα. Από αυτήν την ιστορία αδικείται ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο», είπε και στο σχόλιο ότι πρόκειται προφανώς για νόμιμες επισυνδέσεις, ανέφερε πως «η δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπήρξε ή όχι κατάχρηση εξουσίας».

«Δεν μου έχουν λείψει οι καρέκλες, οχτώ χρόνια είμαι υπουργός. Αυτό που ξέρω είναι ότι, ο Πρωθυπουργός με περιβάλει με την εμπιστοσύνη του. Και σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος και για τη διάσωση της ΔΕΗ και για τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Χρήστο Ράμμο, είπε πως «η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τον κ. Ράμμο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θέλω όλοι να αναγνωρίσουν ότι είμαι σε μία θέση και δεν θέλω να φανεί ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα».

Για την πρόταση δυσπιστίας είπε ότι «δεν είναι ωραίο, χωρίς καμιά αμφιβολία. Δεν φανταζόμουν και ποτέ ότι θα γινόταν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση και εγώ να ήμουν κεντρικό πρόταση» μετά την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα που προσκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, καταθέτοντας την πρόταση μομφής.

Συντάξεις και κατώτατος μισθός

Ο Υπουργός Εργασίας μίλησε για τις συντάξεις, οι οποίες από σήμερα μπαίνουν αυξημένες και είπε πως, «ο νόμος Κατρούγκαλου διορθώθηκε σε μεγάλη έκταση από τον Γιάννη Βρούτση. Είχαμε αυξήσεις από το 2020.

Το 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα πάρουν πλήρη την αύξηση. Οι περισσότεροι θα πάρουν αυξήσεις που είναι κοντά στο 7,7%. Και υπάρχουν και 900.000 που έχουν προσωπική διαφορά».

«Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση απέτρεψαν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Θα θέλαμε να δώσουμε περισσότερα, αλλά δεν βγαίνει», είπε και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ανάφερε πως, «αυτά που τάζει ο Τσίπρας είναι της τάξης των 12 δις ευρώ και είναι άνω ποταμών».

«Δεν θέλουμε να είμαστε η κυβέρνηση του «δώστα όλα». Θα μετρήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο τον Φεβρουάριο και τότε θα πάρουμε αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι, «από τους 910.000  που έχουν την προσωπική διαφορά, οι 460.000 πήραν ενίσχυση τα Χριστούγεννα και το περασμένο Πάσχα».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε πως «θα είναι μια γενναία και σημαντική αύξηση. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, ούτε επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια».