Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2024

από Team MyPortal.gr
sms

ΗΜαρίνα Σάττι (γενν. 1986) είναι η καλλιτέχνις που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός είναι η Μαρίνα Σάττι, η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή. Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, από όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή. Εκτός από την προσωπική της δισκογραφία, δημιούργησε δύο φωνητικά σύνολα, τις fonés και τις chóres.

fonés

Ένα γυναικείο a cappella σύνολο που ερμηνεύει πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο είναι οι fonέs το οποίο η Μαρίνα Σάττι δημιούργησε το 2016.

Η Μαρίνα Σάττι και οι fonέs έχουν εμφανιστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τους Φοίβο Δεληβοριά, Δημήτρη Καλαντζή, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Παύλο Παυλίδη, Διονύση Σαββόπουλο.

Το καλοκαίρι του 2018 ερμήνευσαν τον ρόλο του χορού των Ωκεανίδων στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου. Τον Σεπτέμβριο του 2018 τραγούδησαν στην τελετή των Ηνωμένων Εθνών Champions of the Earth Awards στη Νέα Υόρκη ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τραγούδησαν στην τελετή αφής της φλόγας του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Οι fonés αποτελούνται από τις τραγουδίστριες Ερασμία Μακρίδη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Βιργινία Φραγκούλατζη.

chóres

Τo 2017, η Μαρίνα Σάττι, διοργάνωσε μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου. Η πρωτοβουλία αυτή προσείλκυσε το ενδιαφέρον πολλών νέων γυναικών οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα για το πολυφωνικό τραγούδι, σχηματίζοντας έτσι τη χορωδία chóres.

Το σύνολο chóres πρόκειται για ένα φυτώριο καλλιτεχνών αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 13-55 χρονών με σκοπό την εκπαίδευση στη μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική καθώς και την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη. Με κεντρικό άξονα τη μουσική, οι chórεs αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα για να πειραματιστούν πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών.

Μετά την πρόσφατη περιοδεία τους το 2020, σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, σε συνεργασία με την εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Chóres, μεταδίδουν το έργο τους, μέσα από το επίσημο κανάλι τους στο Youtube και οι πρώτες κριτικές από κοινό και ΜΜΕ, είναι διθυραμβικές