Γυναίκα στο τιμόνι της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης από σήμερα- Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος για την αντικατάστασή του

από Team MyPortal.gr
sms

Η νεαρή δικηγόρος, Μαρία Σαρηγιαννίδου βρίσκεται από σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ, στη θέση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δερβός, ευχαριστεί τον Αλέξανδρο Μανδρίνο για τη μέχρι σήμερα προσφορά του και ανακοινώνει την ανάληψη των καθηκόντων από την 31χρονη δικηγόρο.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος, Αλέξανδρος Μανδρίνος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δηλώνει έκπληκτος καθώς όπως αναφέρει δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση για την αντικατάστασή του. Όπως υποστηρίζει πρόκειται “για την τελευταία από μια σειρά μονομερών αποφάσεων του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου οι οποίες δεν λαμβάνονται με κριτήριο την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της Οργάνωσης, αλλά την εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του ίδιου, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Με έκπληξη πληροφορήθηκα για την αντικατάστασή μου από τη θέση του Υπευθύνου Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια θητείας. Ήταν η τελευταία από μια σειρά μονομερών αποφάσεων του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου οι οποίες δεν λαμβάνονται με κριτήριο την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της Οργάνωσης, αλλά την εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του ίδιου, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων.
Αυτή ήταν ακριβώς και η αιτία που αντικαταστάθηκα. Ο Κώστας Δέρβος προχώρησε στην ενέργεια αυτή, όχι με κριτήριο αν επιτέλεσα με ικανότητα ή μη τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Αντικαταστάθηκα, διότι ΑΡΝΗΘΗΚΑ ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας Δέρβου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Αντικαταστάθηκα γιατί θεώρησα ασυμβίβαστη τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ με αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή, καθώς αυτό βάζει την Οργάνωση σε μια σειρά από επικίνδυνα μονοπάτια. Αντικαταστάθηκα, διότι σε δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, έκανα το λάθος να δώσω το βήμα και σε άλλους συνυποψηφίους ευρωβουλευτές του Κώστα Δέρβου. Αντικαταστάθηκα γιατί διατύπωσα εύλογα ερωτήματα για το που πράγματι απορροφούνται μια σειρά οικονομικών πόρων της Οργάνωσης. Αντικαταστάθηκα γιατί αρνήθηκα να δεχτώ την προσωπική επιλογή του Κώστα Δέρβου για τη θέση του διαδόχου του.

Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να δίνουμε τη μάχη για την επικράτηση των νέων καθώς και των προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση και ουδεμία σχέση έχουν με το χαρακτήρα της επανίδρυσης που ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους μας. Πολύ παραπάνω όταν όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δυο μήνες πριν τις πρώτες μεγάλες μάχες του κόμματός μας σε Δήμους, Περιφέρειες και στην Ευρωβουλή.

Καλώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους Προέδρους Νομαρχιακών Οργανώσεων καθώς και τον κάθε Οννεδίτη και Δαπίτη ξεχωριστά που πονάει την Οργάνωση, να εναντιωθούν στην καταστροφική στρατηγική του Κώστα Δέρβου και όσων των συμβουλεύουν. Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Οργάνωσης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συντελείται συνειδητά από το Δέρβο και συγκεκριμένους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την Οργάνωση, ακολουθώντας πιστά τις αξίες του επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αγώνες συνεχίζονται”.