Γιώργος Στεργίου: Να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό των οπαδών του μέτρου και της λογικής

από Team MyPortal.gr
sms

«Eδώ και πέντε μήνες, ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια να μεταμορφώσουμε τον τόπο μας. Γρήγορα και στην πράξη. Να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, να εκσυγχρονίσουμε τις δομές μας, να διαμορφώσουμε μια νέα, τίμια σχέση του κράτους προς τον πολίτη. Να μοχθήσουμε, για να ξαναχτιστεί η τραυματισμένη σχέση των πολιτών με την πολιτική. Η προσπάθεια που ξεκίνησε έχει και έναν ακόμη στόχο. Με τη δουλειά και την αποτελεσματικότητά μας να πείσουμε από τη μια, τους καλοπροαίρετους αλλά απογοητευμένους συμπατριώτες μας που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα «τίποτε και ποτέ» δεν πρόκειται πραγματικά να αλλάξει, αλλά και να διαψεύσουμε από την άλλη όλους εκείνους που επιδιώκουν εδώ και χρόνια, «τίποτε και ποτέ να μην αλλάξει». Γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα στενά μικροσυμφέροντά τους και οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου μιλώντας στο 13ο Συνέδριο του κόμματος.
Αναφερόμενος στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές ο κ. Στεργίου υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με ειλικρίνεια και απευθυνόμενος στη λογική έκτισε μία αδιαμεσολάβητη σχέση και επικοινωνία με μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Κατάφερε να φέρει κοντά μας ψηφοφόρους που μας είχαν εγκαταλείψει, αλλά και άλλους που δεν μας είχαν επιλέξει ποτέ ξανά στο παρελθόν» και πρόσθεσε «Να λοιπόν, ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας επιδίωξή: Να δημιουργήσουμε έναν ευρύ, έναν μεγάλο συνασπισμό των οπαδών του μέτρου και της λογικής. Έναν συνασπισμό, που με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, θα μεταβάλει δομικά τους πολιτικούς συσχετισμούς της χώρας μας. Θα αλλάξει τον πολιτικό της χάρτη. Πέρα από κόμματα και τις πολιτικές αφετηρίες του καθενός. Γιατί είμαστε μια ανοικτή και εξωστρεφής παράταξη. Τέτοια υπήρξε, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία σε όλη της την διαδρομή. Μια παράταξη που πάντα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».
Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΝΔ και μιλώντας για τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης σημείωσε ότι «δεν επιδιώκουμε την ανάπτυξη μόνο για την βελτίωση των οικονομικών δεικτών, όπως κάποιοι μπορεί να πιστεύουν. Για εμάς η ανάπτυξη είναι το μέσον για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλες της τις εκφάνσεις».
Επισήμανε ότι στην κατεύθυνση αυτή, η ΝΔ επικεντρώνεται σε μια σειρά από θέματα αιχμής, όπως η κρίση του κλίματος, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου, η ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, η ουσιαστική στήριξη των πιο αδύναμων και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. «Όλα μαζί και το καθένα χωριστά από αυτά τα ζητήματα αποτελούν εστίες δημιουργίας ανισοτήτων που δεν αφήνουν καμία ηλικία ανεπηρέαστη. Οι νέοι όμως είναι εκείνοι που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια αντιμετώπισης τους. Ας δούμε λοιπόν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια» κατέληξε λέγοντας και πρόσθεσε «Να εργαστούμε, ώστε να μετατρέψουμε όσα σήμερα φαντάζουν ως απειλή, σε μεγάλες ευκαιρίες για την Ελλάδα. Να προετοιμάσουμε καλά το αύριο. Να σχεδιάσουμε το μέλλον, τώρα!»